sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Almanakka

Jostain kumman syystä minulla pitää olla seinällä aina almanakka, kalenteri. Valitsen sen aina yleensä huolella. Tänä vuonna en ostanut kaupasta kalenteria, vaan tyydyin äidiltäni saamiini Seuran, Avun ja Kodin Kuvalehden kalentereihin. Avun kalenterin pistin Aviokin työhuoneen seinälle, itselleni pistin PÄÄLLEKKÄIN Kodin Kuvalehden ja Seuran kalenterit. No, Kodin Kuvalehden kalenteri menee kyllä kierrätysroskikseen, kunhan saan sen reseptit katsottua läpi.

Seuran kalenterissa on selkeä fontti. Mutta voi tätä maaliskuun kuvaa. Ällövaaleanpunaisenhailakalla pohjalla leikkii kaksi (sinänsä söpöä) harmaata kissaa. Tuo väriyhdistelmä saa minut kyllä masentumaan. Kodin Kuvalehden kalenterissa oli täytekakku... Ei yhtään parempi kuva siinäkään. Joten eiku tuunaamaan!


Viini-lehdestä (mitenhän meille tulee sellainenkin lehti...?) löytyi sopiva kuva. Ruokaa Toscanan alueelta. Iloisia värejä, herkullista ruokaa. Kyllä tätä kelpaa maaliskuu tuijotella.

Ja tänään pastoi aurinko! Laskiaistunnelma on kaukana, mutta ensi viikon saan nauttia talvilomasta. Pikkuhommaa koko viikolle ja raukeita, rauhallisia aamuja.


Avokado alkaa muistuttamaan jo kasvia. Kaksi kuukautta tähän on mennyt. Tuo lehtien ihana, hempeän kuulakas vihreys on vastustamaton.


Ja näistä tänään ruokaa. Jää huomisellekin.

4 kommenttia:

 1. Wau, sun avokado on kasvanut vauhdilla. Mun pitäisi ruveta miettimään mitä siemeniä sitä istuttelis. Velipojalta on saanut perinteisesti tomaatintaimet. Itse aattelin kokeilla tänä vuonna kasvattaa paprikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua himottaisi niin sellainen pieni kasvihuone... ja sinne omat tomaatit! Kokeiluja on kiva tehdä. Tuossa kulmittain parvekkella on joku mies, joka kasvattaa lasitetulla parvekkeella jotain chilipaprikoita... (kiikarilla vakoilin). Hyvin näyttävät onnistuneen monen vuonna :)

   Poista
 2. Ihana avokado! Nyt on munkin pakko yrittää, hurjan hienohan siitä tulee:)

  Itsekin eilen mietin taas, että mitäs sitä pitäis nyt jo pistää multaan. Pitäis olla joku nettisivu missä on kuukausi-kuukaudelta kuvattu, että mitä milloinkin istutetaan kesän yrtti/vihannessatoa ajatellen. Mökiltä löytyy kokonainen kasvi/perunamaa ja samoin huushollimme takapihasta eli lääniä riittäis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lähden tänään ostamaan siemeniä! Ihan vaan perusjuttuja, tilliä, persiljaa, salaattia ym. Viime vuonna olin jäädä ilman, kun vasta toukokuun alussa menin ostoksille. Puutarhurit ovat näköjään innokasta väkeä!

   Poista