sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Arkisia asioita ja kosmetiikkaa

J.B.:n blogista nappasin tämän idean. Joskus nimittäin "järkevät" aiheet ovat aika vähissä. 

1. Laukku
Minulla on kuusi Kiplingin laukkua. Pari isompaa työlaukkua, kolme pienempää käsilaukkua ja yksi minipussukka avaimille ym. Ai niin, ja sitten omistan Kiplingin penaalin ja lentolaukun. Näissä laukuissa minua viehättää tietty rentous ja leikkisyys. En halua olla mikään muumi-mamma tai kuningatar Elisabeth ainaisen täti-laukkunsa kanssa. 
Lentolaukku ja käsilaukku löytvät minulta tällä kuosilla. En suostuisi koskaan ostaamaan mitään Louis Vuittonia... Tuntuu, että en edes kehtaisi näyttäytyä sen kanssa. Kerroin kesällä, miten sekoilin oman matkalaukkuni kanssa siellä Rhodoksella. Siitä suivaantuneena ostin Prismasta jäsenetutarjouksesta uuden laukun. Tosin voihan jollakin olla myös tällainen laukku. Uutta matkaa ei ole tiedossa, mutta onpahan ainakin matkalaukku odottamassa!




No, sitten on vielä nämä...

2. Lompakko
Olen jo vuosia käyttänyt Tula wallets -lompakoita. Niitä en ole löytänyt Suomesta mistään, joten olisikohan aika käydä taas Lontoossa. Vaikka ostamassa lompakko :) Nämäkin ovat ihanan värikkäitä ja tehty pehmoisesta nahasta. Genuine leather, "genuiinin nahkaa" :)


3. Korut
Hopeinen rannerengas, aikanaan isäni äidille ostama kihlajaislahja, pari Nomination rannekorua siihen lisäksi. Ja näitäkin käytän vain, kun tarkenen lyhythihaisella puserolla. Muutoin koruina ovat pienet valkokultaiset sydän-korvikset, vihkisormukset ja pari hopeista sormusta. En ole ollenkaan kulta-ihmisiä. Kulta tuntuu minusta jotenki raskaalta, tätimäiseltä. Liekö tämä pakenemista siltä tosiasiasialta, että olen kuitenkin täti-ikäinen...

4. TV
Pansonicin taulu-tv. Meillä oli ihan viime vuosiin saakka iso ja raskas "laatikko-tv". Kun se hajosi, ostin riemusta kiljuen meillekin vihdoin taulu-tv:n.

5. Puhelin 
iPhone, ehkä 3

6. Kengät
Nyt talvella mustat, matalakantaiset saapikkaat. Haluan pysyä pystyssä. Ja suurimmaksi osaksi kenkäni ovat aina mustia. Muutama väripilkku löytyy.

7. Tennarit
Eli näistä löytyvät ne väripilkut. Marimekon Converset.




8. Farkut
Gant. En omista muita housuja kuin farkkuja. Vuosi sitten kesällähän myin kaapistani 36 paria vanhoja farkkujani á 5 euroa. Tuli ihmeesti kaappiin tilaa.

9. MP3
Mikä se on? No tiedän, en omista.

10. Tietokone
Apple ja kannettava Fujitsu.

11. Meikit
YvesSaintLaurentin valokynä, Lumenen silmämeikin pohjustusvoide (on muuten hyvä ja edullinen tuote), paria sävyä Lumenen puutereita (vaaleampaa silmien ympärille, tummempaa muualle), Lancomen rajauskynä ja Kanebon Sensai ripsiväri. Näillä mennään. En omista yhtään huulipunaa.

12. Kasvovoide
Lumenen se oranssikansinen, se missä on "With Arctic Cloudberry".

13. Deodorantti
Rexonan anti-perspirantti Dry deo stick. Olen joskus yrittänyt ostaa niitä nestemäisiä rolloneja, mutta minusta tuntuu, että ne eivät kuivu ollenkaan, vaan jäävät lillumaan kainaloihin ja sotkevat samantien puseron. Kerran jouduin työreissulla ostamaan deodorantin, myyjä suositteli minulle juuri tuollaista nestemäistä rollonia. Maksoikin vielä yli 20 euroa. Siinä minä sitten aamulla kuivattelin kainaloita hotellin föönillä, kun se neste vain kiilteli juoksevana  siinä kainalon päällä.

14. Hammastahna
Niitä yleisimpiä. Tarjousten mukaan mennään.

15. Shampoo ja hoitoaine
Nyt sitä Aussieta. Normaalisti Elvitalin värjätyille hiuksille tarkoitettua.

16. Tuoksu
Onhan tuota tullut tuoksuja osteltua. Viime viikolla siis tuota edellisessä postauksessani mainitsemaani Si-tuoksua.

17. Kivennäisvesi
Sitruunavissy. Ensin Ramlösaa Haaparannalta, sitten kotimaisia. Lidl:n vissyt ovat mielstäni vähän liian hapokkaita. En osaa aloittaa aamua ilman vissy-paukkua!

18. Viini
Valkoviineistä tällä hetkellä Tarapaca Sauvingon blanc, Chardonnay Viognier 2012.

19. Drinkki
Minulla on niin huono viinapää, että jos juon väkeviä, tulee uni aika äkkiä. Mutta jos joku pitää mainita, niin sitten Gin tonic.

20. Leipä
Oululaisen tuoreet ruisviipaleet tai paikallinen Antellin ruislimppu.

21. Jäätelö
Aino, suklainen mokkaunelma




22. Ruoka
Vastaan niin, että en syö maksalaatikkoa enkä simpukoita.

23. Karkit
Suklaa... Anthon Berg


Tämä taisi lähteä hulluilta päviltä mukaan...

24. Lakanat
Aluslakanan pitää olla valkoinen, mielellään satiinia tai pehmeää puuvillaa. Nyt keräsin aleleimoilla K-marketista ne Pentikin pussilakanat, harmaasävyisinä.

25. Kampaaja
Kuuden viikon välein. Ja kuulun siihen naisryhmään, joka ei muista hiustensa alkuperäistä väriä. Juurikasvu on kyllä jotain ruskeaa runsaalla harmaalla sävytettynä.

26. Päivälehti
Tulee kaksi kappaletta, Hesari ja paikallinen aviisi. Siksi pitää aamulla varata runsaasti aikaa. Ja vaikka meitä asustaa nyt tässä taloudessa vain kaksi henkilöä, oli yksi ruokapöydän valintaperusteista se, että siinä mahtuu lukemaan kahta sanomalehteä yhtäaikaa avattuna. No, Hesari on sittemmin pienentynyt.

27. Lehti
Minulle tulee Anna-lehti. Yleensä vain selaan sen läpi. Joskus olen lopettanut koko tilauksen. Sitten saan vieroitusoireita ja ostan irtonumeron. Sitten tulee edullisia tarjouksia ko. lehdestä. Joten taas tulee Anna...

28. Sänky
Joku runkopatja... Sijauspatjan ostan uuden silloin tällöin. Hyvä siinä on nukkua.

29. T-paita
Pitää olla. Monta. Monta punasävyistä. Muutama valkoinen ja musta.

Tässäpä näitä. Miten minusta tuntui, että J.B.:n blogissa näitä oli 30. Nyt en jaksa tarkistella, olihan tuota tässäkin.

9 kommenttia:

  1. No nyt ei sekaannu matkalaukku! Minulle tuli omine laukkuineni ihan mummo-olo. Sinulla on kaikki pirteämpää. Ihana tuo käsilaukku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen silti oppinut läksyni. Enää en ota sokkona matkalaukkua hihnalta, vaikka se olisi kuinka oman näköinen. Siltikin jollakin saattaa olla samanlainen.

      Ja hei, rohkeasti vaan laukku-ostoksille!

      Poista
  2. Saippua unohtui. :)

    Minä olen himoinnut sellaista kirkkaan pinkkiä matkalaukkua, mutta kun en oikeastaan tarvitse sellaista. Ja kivoja nuo laukut, eipä ole osuneet missään silmiini...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ovat laukut Sokoksesta, Prismasta ja Stockmannilta. Paitsi tuo koira-rakkauslaukku on Krakovasta, italialaisen Tua Braccalianin tuotantoa. Ja vieressä oleva Ted Bakerin laukku oli - 60% alessa. Joskus etsivä löytää...

      Poista
    2. Ai niin saippua... Aamupesulla pitää olla perinteinen palasaippua, Dovella on ihana saippua. Käsienpesuun Rexonan pumppusaippuaa.

      Poista
  3. Ihanat kassit ja muutenkin kiva postaus.

    Mun kassit on aika tylsiä, niin käsveskat ku matkalaukutkin. Hihnalta löytymisen problematiikasta oon toistaiseksi selvinnut sillä, että olen laittanut jotain värikästä hörhellystä kassin kahvaan kiinni ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värikkäiden laukkujen ongelma on vain se, että pitää vähän katsoa, millainen vaatetus on päällä. Ettei näytä joulukuuselta :)

      Poista
  4. Tiedän hyvin mustan matkalaukun omistajana, että yhtä tuskaa yrittää katsella omaa laukkua - varsinkin, kun monella on samanlainen sateenkaariturvahihna vai mikä se on nimeltään. Tosin tuo sateenkaariväritys voi karsia nykyään joitain käyttäjiä, minuahan tuollaiset asiat eivät haittaa.

    Kenkien kohdalla olen myös samaa mieltä, että pystyssä on pysyttävä. Tosin nyt on taas sellaiset kelit, ettei liukkaudesta ole tietoakaan. Miten voi tähän aikaan vuodesta olla 10 astetta lämmintä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne syksyt vaan pyrkivät olemaan lämpimämpiä. Muistan vielä viime vuoden marraskuun lopun, kun pimeässä ja lämpimässä geokätköilin. Ja ensimmäisiä pikkujoulujuhlijoita oli liikenteessä. Pikkukengillä. Ajattelin, että jos itsellä olisi ollut tuolloin pikkujoulut, olisi ollut mukavaa, kun ei olisi tarvinnut venkslata talvikenkien ja pikkukenkien kanssa. Kun oli ihan pikkukenkäkelit.

      Poista