Kun tekee paljon ruokaa (ihan kaiken varalta) on mukavaa, kun voi herkutella vielä seuraavana päivänä.
Se gaucamole meni jo juhlissa kaikki... Ja uusi yritys on mm. tämä:
Eli avokadon kasvattaminen. Edellinen kerta epäonnistui, vaikka ainakin puoli vuotta odotin kasvun ihmettä. Eräässä gaucamolen ohjeessa oli lause "Laita guacamole kylmään avokadokivien kera, ellet tarjoile sitä heti." ??? Siis miten/mihin? Sen mössön päällekö nuo kivet olisi pitänyt laittaa??? Onko noissa kivissä joku säilymisen kannalta maaginen aine?
Sinne sekaan, kannattaa jättää vähän näkyviin, ettet unohda niitä sinne. :) Siitä tulee muuten ruman näköistä, koska se tummuu. On niissä jokin taika-aines oltava, koska se tosiaan auttaa. Ja ainahan, jos käyttää vain puolet, pitää laittaa säilöön se puoli, jossa kivi vielä on.
VastaaPoistaAhaa... Mä laition siihen gaucamoleen sitruunan mehua. Eikös sekin estä tummumista?
PoistaAinakaan avokadopastaan lisätty lime ei estä sitä tummumasta... En osaa sanoa, auttaako sitruuna.
PoistaMinäkin olen muuten monta kertaa yrittänyt saada avokadon itämään, mutta ei vain onnistu, ei edes äidiltäni, joka on melkoinen viherpeukalo.
Herkkua, oli varmaan maukasta.
VastaaPoistaMun avokaado on jotain 1,2 metriä. Annoin siementen kuivua ikkunalaudalla ensin. Sitten tökkäsin siihen kolme hammastikkua sivuille ja laitoin vesilasin reunoille killumaan ja lasiin tietysti vettä, niin että siemen puoleksi lillui siinä. Meni useita kuukausi ja siemen halkesi, jonka jälkeen tökkäsin sen puoliksi multaan. Pitkämielisen hommaa, mutta siemen on kyllä sinälläänkin koristeellinen. Onnee yritykselle!
Jospa nyt onnistuisi minunkin siemenen itäminen. Jos se edellinen siemen oli kertakaikkiaan viallinen.
Poista