tiistai 14. kesäkuuta 2016

Salaattia!

Enpä ole pitkään aikaan tehnyt salaattia. Yksi syy siihen on nämä kauppojen yleistyneet salaattibaarit. Joku tuttavani sanoi niitä bakteeripesäkkeiksi, mutta jos näin on, niin minusta ne vain vahvistavat vastustuskykyä. En ole ollut sairas. Salaattibaareissa on se hyvä puoli, että voit ottaa pikkiusen sitä ja tuota. Ei tarvitse ostaa isoa määrää mitään haluamaansa ainetta.

Ja kun itse tekee salaattia, siitä tulee ainakin minun tekemänäni aika iso annos. Ja se loppu lätkistyy sitten sinne kulhon pohjalle. 

Minä en oikeastaa tee koskaan muunlaista salaattia, kun kreikkalaistyyppistä salaattia. Tänään laitoin salaattiin:
- ruukku Ruustiinnan salaattia (lehden päissä mukava punertava sävy)
- kaksi pientä kevätsipulia varsineen (vai kesäsipuliako ne ovat?)
- kolme tomattia
- pienehkö kurkku
- kourallinen mustia kivellisiä oliiveja
- aitoa kreikkalaista fetaa
- grillattua kanaa (Ostin eilen mökille broilerin minuuttipihvejä. Annoksesta jäi yli monta filettä. Niissä oli marinointinesteessä korianteria. Minulle korianteri "iskee vastaan". Mutta noissa grillatuissa kanafileissä se maistui jopa mukavalta.)


Sitten Felixillä on semmoinen jugurttipohjainen salaatinkastike, jossa on puolet vähemmän kalareita, kuin öljypohjaisissa. Sitä sitten tuohon päälle! Nam!

4 kommenttia:

 1. Nams, näyttääpä tuo salaatti herkulliselta. Pitäisi taas ottaa säännöllinen salaatin syönti ruokavalioon. Eilen katselin juuri salaattibaaria Cittarissa ja totesin valikoiman olevan todella kattava.

  VastaaPoista
 2. Näyttää aivan ihanalta tää salaatti. :)
  Salaattibaarit on kyllä tosi käteviä. Tuohon itse tehdyn salaatin säilymiseen olis vinkki... Ite teen niin, että pilkon ja pesen salaattia ison määrän kerralla, linkoan salaattilingolla ja laitan tiiviiseen rasiaan. Toiseen rasiaan tomaattia, sipulia, oliiviöljyä, suolaa, pippuria... Yhteen rasiaan kuutioin salaattijuustot... Jne, mitä yleensäkin salaattiin haluan. Näistä kokoan aina yhden syöntikerran salaatin kerrallaan ja pilkon kurkut ym joukkoon.
  Kun aineksia säilyttää omissa rasioissaan, ne eivät löykistytä salaattia. Salaatti säilyy viikkoroisen hyvänä, kun siitä pesee maitiaisnesteet pois ja linkoaa suht kuivaksi. Ja tuollainen tomaatti-(puna)sipuli-oliiviöljyhässäkkä toimii ikäänkuin marinadina koko salaatille, joten salaatti ei kaipaa kastikkeita sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös itse huomannut, että salaatinlehdet säilyvät pitkään ilmatiivissä astiassa. Tuppereilla on sellainen kulho, jossa on ritilä pohjalla ja kun sinne pistä pikkuisen vettä pohjalle niin, ettei salaatti kuitenkaan koske siihen, niin se säilyy hyvänä päiväkausia.

   Poista