sunnuntai 31. elokuuta 2014

Täysin palvellut

Viikonloppuna vietettiin mökillä venetsialaisia. Se on sitten tuo Etelä-Suomen rannikkokaupunkien juhla levinnyt tänne pohjolan syrjäseuduillekin. Ilmakin lämpeni mukavasti iltaa kohden.

Kun istuskelin ulkona nauutimasta kauniista ilmasta, kuulin suhahduksen. Ja oho, isännän viiri lennähti lipputangosta pois. Onneksi rannalle eikä veteen.


Viiriä tarkastellessani huomasin sen lukko-osan kerta kaikkiaan kuluneen poikki ja rikki. Ja muutenkin lipun kangas on jo aika rispaantunutta. Kerran olen tuolta häntäpäästä katkaissut semmoisen 20cm pois ja korjannut lipun. Mutta nyt se on uudelleen rispaantunut. Enää sitä ei voi lyhentää, muutoin sen muoto kärsii.

Mutta tapahtumassa on jotain maagista. Lippu tipahtaa tangosta venetsialaisten aikaan, juuri silloin, kun mökkikausi päättyy. Mitähän tuo tapahtuma oikein tarkoittaa...? Enne jostakin...?

Viiri on kyllä täysin palvellut. Ikää sillä on varmaan tuollaiset 40 vuotta. Joten ensi kesänä on uuden isännän viirin aika!


2 kommenttia:

 1. Noon sitte sievät nuo lyhyt, määki oon omistani tykänny ku hullu puurosta! Viirin osto kyllä tosiaa näyttää ajankohtaselle, mutta ostappa ens kerralla emännän viiri, pakkoko soon aina isännän olla :D Ja o tosiaa levenny Venetsialaiste juhulimine tännekki asti, semmone pauke kävi koko illan ku me tulilla istuttii, ensi luultii että noon linnustajat jokka paukuttaa, mutta kyllä se sitte seleves, että rakettejeha sielä joka puolella ammuttii. Tulilla oliki loistava keli istua, kolomeen asti yöllä kavereijen kansa tulta piettii, eikä palellu yhtää vaikkei ollu lopusa ku 2 astetta lämpimän puolella, mutta ku ei tuullu ei yhen yhtää ni hyvi tarkeni ja kaunis tähtitaivas näky. Mukavaa loppuviikkua Manta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän mökkiperukalla ei raketteja ammuttu. Puhuttiin kyllä, että pitäisikö ensi syksynä ostaa sen perukan ensimmäiset raketit. Tokko kukaan on edes uutena vuotena siellä raketteja ammuskellut.

   Jaa, onko emännän viirejäkin olemassa? Ja jos minä olisin valvonut kolmeen, olisi seuraava päivä mennyt ihan harakoille :)

   Poista