sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Viikot vierivät

Kääk! Mihin nämä kaksi edellistä viikkoa oikein katosivat? Tosin viime viikollakin joka ilta oli jotain erityismenoa, joten illalla kotona jaksoin vain tuijottaa tv:tä... Tosin yksi erityismeno oli kampaaja ja pari iltaa meni pitkällä lenkillä PoikaKoiran kanssa geokätköilyn parissa. Kun ensin töissä oli kokousta kokouksen perään.

Ihanien lämpimien syysilmojen jatkuessa olen polkenut joka päivä pyörällä töihin. Ja usein vielä pidemmän kaavan mukaan. Nimittäin työpaikan suuntaan on valmistunut uusi pyörätie, ns. Oulujoen rantareitti. Sen kautta matkaa on yli kilometri enemmän, mutta ihanat maisemat korvaavat vaivan. Kauhea älämölö aikanaan oli lehdissä tuosta pyörätiestä. No, kyllä minä tavallaan tunnen sympatiaa joen rannassa asuvia kohtaan, onhan heidän tonttinsa tavallaan "päättynyt" joen rantaan ja nyt siihen rakennettiin pyörätie. Mutta kyllä minusta myös tavallisille oululaisille kuuluu oikeus nauttia joen rannasta. Mielestäni Turussa Aurajoki on hyvä esimerkki siitä, miten joen rannat kuuluvat kaikille. Ainakin siis siinä keskustassa.

Ja usein olen koukannut myös pidemmän kaavan kautta töistä kotiin. Taas niitä geokätköjä metsästämässä. Eräskin päivä työmatkakilometrejä kertyi mutkin yli 35 km.

Muuten töitä, töiden suunnittelua ja töitä. Niin, ja tänään minua peleli ensimmäisen kerran sitten juhannuksen, kun nyt iltasella käytin PoikaKoiraa pikkulenkillä. Jokohan se syksy nyt sitten tulee?


Mökkikausi on kohta ohitse. Tosin sieltä on lyhyempi matka äidin "viikkohuoltoon"... Ja tuon kynttilöiden alla olevan lautasen otin talteen eräältä parkkipaikalta. Joku "fiksu" oli heittänyt jätekatoksen viereen television ja mikroaaltouunin... #pistää vihaksi#. Minä sitten otin sieltä mikrosta sen aluslautasen. Niistä saa hyviä, kuumuuden kestäviä kynttilän alusia...

4 kommenttia:

 1. Sitä ajan kulumista määki pohin harva se päivä, moonki vakkuuttunu, että uffomiehet mut aina välisä "leivittää", eihä se muute voi nui aika kavota.... ja huoh, uskottava se o, että kyllä se syksy taas o tullu, isäntä oli aamulla joutunu rappaamaa auton ikkunaa, tosin päivällä oli oikeenki mukava keli. Ja ne jätteijen mettään tuojat muaki pistää enemmä ku vihaksi, että o ihimisillä hävyttömyys huipussaa :/ Mutta mukavaa viikkua Manta, pietää lippu korkialla lyhenevistä päivistä huolimatta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olenkin joka päivä käynyt piiiitkällä lenkillä, koska ensi viikoksi lupaavat sitä kylmää. Mutta eihän talvi tule vielä, eihän?

   Poista
 2. Toi geokätkeily kyl kuulostaa niin koukuttavalta, että pitäskö ittenikin... Syksy saapuu ja sen myötä värit ja rapsakat (toivottavasti ei siis pelkästään rapaisest) kelit. Taas meni yksi vuosi. Huh huh, aika tosiaan kiitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa geokätköilyä. Sopii erityisesti koiraihmisille. Kuntoilua molemmille! Ja siihen tulee himo.

   Poista