tiistai 7. lokakuuta 2014

Kun harrastus vie...

Kaikkien näiden vuosien jälkeen olen löytänyt itselleni harrastuksen, joka vie mukanaan. Nimittäin sen geokätkeilyn. Harrastuksen parissa saattaa mennä kolmekin tuntia kerralla. Ja menisi varmaan vieläkin enemmän, ellei näin syksyllä pimeys ja työt rajoittaisi sitä. Samalla myös GeoKoira saa liikuntaa.

Kätköjä etsiessä saa siis liikuntaa ulkoilmassa ja joutuu taivuttelemeen itseään mitä eriskummallisimpiin asentoihin. Käden työntämistä epämääräisiin paikkoihin ei saa pelätä ja vaatteetkin saattavat likaantua. Joskus kotiin palatessa näytän varmaan siltä, kuin olisi suurempikin metsäreissu takana. Nyt kaikki kävelymatkan päässä olevat kätköt on löydetty, joten suuntaan autolla aina suunnitellulle paikalle ja kiertelen sen alueen kätköillä. Kumisaappaat ovat vakiovarusteena auton peräkontissa.

Mutta on yksi kätkötyyppi, joita en pysty lokkaamaan. Nimittäin puissa ja korkeilla paikoilla olevat kätköt. Minua yksinkertaisesti huimaa ja pelottaa. Mutta onneksi on keksitty auttava Aviokki. Viikoloppuna raahasimme kokoontaitettavat tikkaat mökiltä ja eiku puukätköjen perään! Minä alhaalla neuvomassa ja Aviokki tikapuille.

Siellä se kätkö on, puun kolossa. Eikä edes vaikeimmasta päästä maastoarvoltaan, 3,5 pistettä viidestä. Mutta liian vaikea minulle. 

Ja mikä ihana onnistumisen tunne siitä seuraakaan, kun löytää taidokkaasti piiloitetun peruskätkön tai pystyy ratkomaan jonkun mysteerikätkön salaisuuden. Kätköt tarjoavat liikunnan lisäksi myös aivokumppaa.

4 kommenttia:

 1. Voi kun ihanaa! Naurattaa autolla ympäriinsä ajo tikkaat ja saappaat mukana. On löytynyt todella mieleinen harrastus. Pitäisköhän itsekin joskus kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ilman muuta, siihen jää loukkuun. Rekisteröityminen geocaching.fi sivustolle ja siitä se alkaa! Ja pikku hiljaa varusteet auton perässä ja käsilaukussa lisääntyvät. Minulla on käsilaukun vakiovarusteena ruuvimeisseli ja pinsetit.

   Poista
 2. Geokätköily kuulostaa mukavalta harrastukselta. Muutama tuttunikin on siihen hurahtanut. Välillä kätköpaikat on olleet turhan hurjia ja ihan oikeastikin vaarallisia.

  Voisin kuvitella itsekkin aloittavani, mutta ajanpuutteen vuoksi en halua itselleni mitään uutta juttua mihin voisin kuvitella hurahtavani täpönä 😄. Ilmeisesti teillä tykkää lajista koko perhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän en viime aikoina ole varsinaisesti harrastanut mitään, paitsi jos tv:n töllöttämistä ei lasketa harrastukseksi :). Joten tämä harrastus iski minulle sopivaan rakoon.

   Jotkut kätköt ovat todella vaarallisissa paikoissa, mutta suurin osa on ihan tällaisen kankeammankin naisihmisen haettavissa. Ja aina en ymmärrä, mitä iloa piilottajalle on laittaa kätkö sellaiseen paikkaan, että vain muutama ihminen sinne pääsee. Kuten Jyväskylässä erään sillan kaarirakenteen korkeimmalle kohdalle tai avaruusasemalle...

   Poista