perjantai 30. joulukuuta 2011

Aim sou häpi!

Oli ihan pakko kirjoittaa tänne vielä toisen kerran tänä päivänä! Olen nimittäin ollut tosi hyvällä päällä koko päivän. Ja se johtuu yksinkertaisesti vain siitä, että osasin luoda blogin ilman kenenkään apua ja osasin liittää sen blogilistalle. Nykyajan lapsille se ei liene mikään ongelma, ensimmäinen läppäri saadaan varmaan kummilahjaksi.


Yksi motoistani on, että "vain humanistit lukevat käyttöohjeet". Kokeilemalla oppii parhaiten. Ja tämä internet ja google on kyllä mainio apuri.


Vaikka käytänkin tietokonetta jatkuvasti, en ole mikään mestari sen kanssa. Joku tietomurto tuntuu ihan käsittämättömältä asialta. Miten joku on niin näppärä, että osaa tehdä sellaista...?


Aikanaan joskus kolmekymmentä (no, ei aivan...) vuotta sitten, kun aloitin opintojani edistyksellisessä Oulun yliopistossa, kuului lähes jokaisen tiedekunnan opintohjelmaan joku ohjelmoinnin tai vastaava peruskurssi. Minäkin sitten tenttiin, en tietenkään ollut käynyt yhdelläkään luennolla. Siihen tenttiin sai ottaa mukaan niin paljon käsikirjoja, kuin kahdella kädellä jaksoi kantaa. (Huom nuoremmat lukijat: kännykkää ei oltu vielä keksitty ja internetistä kukaan ei ollut kuullut mitään). En sitten osannut yhtään mitään. Tentistä lähtiessä otin kysymyspaperin mukaan (jota tuskin olisi saanut tehdä). Kotona silloinen aviomieheni teki vaaditut tehtävät ja opetti minua. Menin uusintatenttiin tuo tehtäväpaperi mukana. Ja kappas, tehtävät olivat samat kuin viime kerralla. Näin selvitin kurssin erinomaisin arvosanoin. Muutoin en opiskeluaikana tietokoneeseen koskenut. Gradukin kirjoitettiin kirjoituskoneella.


Kunnon laihdutusblogin tyyliin päivän syömiset
- aamupala: 1 1/2 dl turkkilaista jugurttia ja puoli purkkia hedelmä Pilttiä päälle
- myöhäinen lounas: vihersalaattia paljon, johon pilkoin joululta jääneen Gouda-juuston 
  kannikan ja pari ohutta palaa Brie-juustoa.
  1 1/2 dl kanawokkia
- "iltapalaksi" tulee olemaan 3 lasia kuivaa valkoviiniä


Syön lähes aina samanlaisen aamupalan. Piltillä tai itsepoimituilla mustikolla/mansikoilla. Lounaan syön aina klo 14 jälkeen, niin illalla ei ole karmea nälkä. Lounaan jälkeen en normaalisti syö mitään. Nyt viikonlopun kunniaksi "syön" valkoviiniä. Sitä kyllä menee joskus muinakin iltoina luvattoman paljon...


Aamupaino oli 68,8 kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti