tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kesän odottelua

Olen koko ajan suunnitellut, että pääsiäisenä lähdemme ensimmäistä kertaa tälle keväälle mökille. Mutta nyt tuo sää näyttää kyllä siltä, että ei sinne ole vielä menemistä. Ja tarkistin viime vuoden almanakasta, viime vuonna ensimmäinen reissu tehtiin vasta 22.4., pitkänäperjantaina. Tänä vuonna tuo päivä on 6.4., siis yli kaksi viikkoa aiemmin. Vaikka kevät on kuulemma aikaisessa, ei se silti niin aikaisessa ole.


Voisihan sinne mökille mennä, mutta tie on auraamatta enkä kehtaa pyytää serkkuani auraamaan sitä. Hän kun auttaa minua muutenkin niin paljon. Hommaa sorat mökkitielle, korjaa saunan kiukaan, neuvoo ulkomaalien valinnassa... Ja sitten siellä mökillä on ulkovessa. Pakkasaamuna on aika kova sana lähteä aamulämpimänä sinne. Ja kamiinassa joutuisi polttamaan koko ajan puita. Ja iltaisin on kesäajasta huolimatta melko aikaisin pimeä.


Muistan, kun lapsena ja nuorena inhosin tuota paikkaa. Mutta kumma kyllä, kun ikää on tullut, paikasta on muodostunut minulle hyvin rakas. Asiaan vaikuttaa varmasti se, että kerrostaloasujana on mukavaa olla luonnon keskellä. Kerran eräs ystäväni kysyi minulta vähän halveksivaankin sävyyn, että "Mitä sinä oikein teet siellä mökillä?" Vastasin "Useinmiten en mitään". Ja se on totta. Normiarjessa teen joskus ihan stressaantumisen asti töitä. Sitten on mukava vain istua mökillä ja tuijottaa järven selälle. Ja näin keväisin on parasta lintujen laulukonsertto. Ensin kurjet  taistelevat reviireistään, samoin laulujoutsenet. Aamuyöstä teeret tulevet kujertelemaan pellonreunalle. Sen jälkeen saapuvat pikkulinnut. Ja satojen sammakoiden kurnutus se vasta mukavaa onkin. Voisin vain istua kuistilla ja kuunnella ja katsella tuota näytelmää ikuisuuden.


1,8 kg tavoiteeseen


Päivän ruokailut
- aamupala: turkkilaista jugurttia, mansikkasurvosta, Valion mansikkakeittoa ja pala tummaa suklaata
- myöhäinen lounas: kreikkalainen salaatti, raastesalaattia, avokado, salaatinkastike, 3 siivua kylmäsavustettua lohta, pala hollantilaista emmentaalia, espresso




Siis nyt unohdin, miltä sivulta tämä kuva on, joku puutarhasivusto... Ostin jo mökin kasvatuslaatikkoihin siemeniä, mm tätä tarhakehäkukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti