maanantai 11. kesäkuuta 2012

Loma

Ennen tein loman aluksi listan, mitä lomalla pitää saada aikaiseksi. Nyt en enää tee sitä. Teen mitä huvittaa. Odottelen mm. siivousinspiraatiota. 


Ihan loman alottajaksi luin Olavi Heikkisen kirjoittaman muistelmateoksen Oulun yliopiston ortotopologi Aapo Heikkilästä. Aapo Heikkilä vaikutti liki 30 vuotta Oulun yliopistossa. Ja ortotopologia ei ollut mikään virallinen tieteenhaara, se oli Aapon itsensä kehittämä tiede. Mutta jotain tuosta ajasta 1960-luvulta 90-luvulle saakka kertoo se, että vähän höppänän miehen sallittiin olla yliopistolla ja hänelle annettiin jopa oma työhuone, tosin se oli teoreettisen fysiikan varasto. Itsekin muistan Aapon kuljeskelut yliopiston käytävillä ja kyselyt "finassitilanteesta". Tosin naisilta hän ei koskaan rahaa pummannut. Ei taitaisi enää näinä kiireisinä, muuttuneina aikoina tuollaisia tyyppejä yliopistossa suvaita. Mutta suosittelen muistelmateoksen lukemista!


Paino? Ei vieläkään tavoitteessa. Sinnittelen. 
Eilisen ja tämän päivän salaatti. Tänään lisäksi pihvi. Salaatissa kurkku, 3 tomaattia, Apetit fetaa, pieni cantaloupe meloni ja sitruuna-tilli katkarapuja (ei muuten olleet kovin hyviä salaattiin, vetistyivät) ja tietenkin salaatinlehtiä nippu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti