lauantai 9. kesäkuuta 2012

Taloussuklaa

En ole kadonnut mihinkään, mutta näin kesäaikaan en päivitä tätä blogiani niin säännöllisesti, koska vietän aika paljon aikaa mökillä. Ja siellä on niin huono nettiyhteys, että iltapäivälehtien sivujen avaamiseenkin menee melkein 10 minuuttia aikaa. Joten tämä bloggaus on semmoinen kaupunkijuttu.


Tässä joku aamu minulla ei ollut yhtään mitään nautittavaksi aamukahvin kanssa. Ei myöskään jugurttia tai muutakaan. Pengoin kaapit läpi ja löysin toissajouluna avatun Fazerin taloussuklaalevyn, josta puolet oli käytetty suklaahippu-pikkuleipiin. Parasta ennen -päiväkin oli mennyt umpeen liki vuosi sitten. Suklaa näytti kuitenkin olevan ihan ok. Tiedättekö miltä maistuu vanha taloussuklaa? Se on kovaa, mutta se murenee helposti suuhun. Ja maistuu vahvasti kaakaolle. Eli parasta ennen -päivä ei todellakaan ole viimeinen käyttöpäivä!


Mökin lattia on sitten aukaistu ja jätetty tuultumaan. Kosteutta oli vain seinän vierellä. Itse betoni oli ihan kuivaa. Onneksi vältyttiin isommalta remontilta. Huomenna metsähallituksen miehet alkavat kaivamaan isompaa laskuojaa järvelle. Ja hävittävät sen majavan padon ja ilmeisesti majavankin. Nyyh. Mutta tottahan se on, että Kanadanmajavan istuttaminen Suomeen oli vikatikki. Se on aivan liian tehokas meidän pieniin järviin. Euroopanmajava olisi sopivampi.


Mökin ryytimaa. Takana olevassa laakikossa ovat syötävät kasvit, tässä on silopersiljan lisäksi vain kukkia. Tuo ylläripylläri on sekalaista siemenseosta, ei tiedä mitä nousee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti