sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Mökkikausi avattu!

No niih, mökkikausi on sitten avattu, vaikka ilma oli mitä surkein. Olisihan sen voinut peruakin, mutta kun päätös lähtemisestä oli tehty jo aikaisemmin, niin miksi antaa jonkun ilman vaikuttaa asiaan?


Eiliset syömiset menivät hyvin. Lähdin sinne mökille kahvikupin ja suklaapalan voimin. Siinä sitten mökkiä lämmitellessä ja siivotessa aikaa kului ja hikikin tuli, joten päätettiin vielä saunoa ennen ruokailua. Ruokailu venyi sitten tuonne klo 18.00 korville. Ruokana coleslawia, kreikkalaista salaattia ja kaksi Tervaporvari makkaraa. En ole ennen katsonut makkaroiden kaloripitoisuuksia, mutta yllätyin, että niissähän on todellakin kaloreita. Tervaporvarissa 210 kcal/makkara. Lihan ja lihaan verrattavien aineiden (siis jänteitä, rustoja, alaonttolaskimon pätkiä...) osuus 67%. Monet miehet selittävät lihomistaan liiallisella makkaransyönnillä. No joo, onhan niissä kaloreita. En minäkään ole mikään suuri grillimakkaran ystävä. Toinen makkara Tervaporvarin lisäksi on Tapolan savu(palvi ??? tai joku...)makkara, jota saatan syödä. Ne ovat massaltaan tasalaatuisia ja niissä ei ole möykkyjä.


Tänään söin sitten aamulla ihan oikean aamupalan. Kaksi siivua Vaasan runsaskuituista Taika ruisleipää (Ei ollut kummoista, just ja just tuoreena syö. Voin kuvitella, että jo huomenna se maistuu vanhalle ja tunkkaiselle.). Päällä siivu aamupala juustoa, toisen päällä kylmäsavulohi salaattia, kasa tuorekurkkua. Kotona sitten (saattaa kuulostaa jo toistamiselta) loput coleslawista ja kreikkalaisesta salaatista, Salaneuvosjuustoa.


Huomista punnitusta odottaen...
Ei paljon naurata. Räntää tulee taivaan täydeltä. Jossain vaihessa vastakkaisen salmen reunustamia puita ei näkynyt ollenkaan. (Kuvan voi klikata isommaksi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti