torstai 5. huhtikuuta 2012

Pääsiäisvalmisteluja

Pääsiäinen on oikeasti ihan mukava juhla. Sen takia ei tarvitse kärsiä samanlaista stressiä kuin joulun vuoksi. Pääsiäisenä voi vain olla ja rauhoittua.


Minä en ole päästänyt lapsiani koskaan virpomaan, muuta kuin ihan lähinaapureille. Tuo virpomispäivähän oli viime sunnuntai, palmusunnuntai. Taisivat lapset olla silloin pienempänä vähän katkeriakin minulle, kun muut kulkivat pitkin kyliä ja korit olivat täynnä karkkia. Mutta perustelin ja perustelen edelleen tuon kielteisen suhtautumiseni virpomiseen sillä, että siinä kirkollinen perinne on sekoittunut pahasti maalliseen, jota mainokset ja media vielä lisäksi hehkuttavat. Kyllä hyvää vuotta saa käydä toivottomassa, mutta siitä palkitseminen, ja mielestäni kerjääminen, ei kuulu perinteeseen. Kaiken lisäksi olemme menossa Pohjanmaalle äitiäni tapaamaan, ja siellä virpojat ovat liikkeellä tulevana lauantaina, lankalauantaina. Siellähän taas trullit kulkivat pääsiäisyönä vahingoittamassa mm. naapurin karjaa, jotta vuosi olisi huono. Ja sitä varten siellä poltetaan pääsiäiskokkoja, jotta trullit pysyisivät loitolla. Ja nyt näistä "pahantekijätrulleista" on tehty hyväntahtoisia virpojia...


Jaa, huomenna on sitten tulossa puoli sukua meille syömään. En löytänyt mistään mieleistäni lampaanpaistia, joten päätin tehdä... dadaa... lihapullia! Lisäksi kermaisia valkosipuliperunoita ja iso annos salattia. Teen nuo lihapullat valmiiksi nyt illalla, niin huomiselle jää vain salaatin ja perunoiden valmistus. Saatanpa itsekkin maistaa vähän noita valkosipuliperunoita. Niin, ja ostin lapsille (kaikki reilusti yli 20-v.) Mignon sulkaamunat, iik, ja itsellenikin....


Päivän syömiset
- aamupala: turkkilaista jugurttia, mustikoita ja Valion boysenmarja mehua. Ja jostain kumman syystä en muistanut juoda aamukahvia. Siis minä, joka olen juonut kahvia 10-vuotiaasta saakka. Vetäisin sitten kiireesti ennen töihin lähtöä kaksi mukia naaman, ja koko päivän maha on ollut sekaisin.
- luonas: 1 1/2 dl eilistä raejuustosalaattia
- päivällinen: kaupan tuoretiskiltä pastabroilersalaattia. En muuten huomannut, että siinä oli tuota pastaa, ei onneksi ollut kuin kymmen "suikeroa". Lisäksi juustosalaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti