maanantai 23. tammikuuta 2012

Lautasmalli

Ihanaa, että jotkut lukijat jaksavat kantaa huolta, syönkö tarpeeksi. Pistämpä tähän kuvan tämän päivän myöhäisestä lounaastani, sillä kyllä elää.




Eli raastesalaattia, pizzasalaattia, katkarapumätisalaattia, 4 oliivia, 3 siivua punajuurta (olen muuten aivan heikkoina näihin punajuuriin), kananmuna ja italialaista maalaisGoudajuustoa. Annos ei ehkä ole sieltä houkuttelevimmasta päästä ulkonäöllisesti, mutta maistui hyvälle! Nyt talvella ei juurikaan tule syötyä hedelmiä. Mutta olen tyhjentänyt pakastimen puolukoista. Syön niitä siis aamupalalla jugurtin kera, ilman sokeria tietenkin! Siinä olen tullut äitiini. Mansikatkin alkavat loppumaan. Mustikoita on vielä muutama rasia. Ja tosiaan; riisiä, pastaa, perunaa ja kaikkea jauhoista valmistettua ei ole tullut maisteltua yli 20 viikkoon. (Paitsi ihan, ihan vähän kolmena joulupäivänä). Minun pitää valmistautua ja alkaa etsimään tietoa siitä, miten paluu "normaaliin" ruokavalioon tapahtuu, mitä ruokalistalle voi lisätä, ettei heti ala paisuminen entisiin mittoihin.


Vaalit oli ja meni. En ole ennustaja, mutta seuraava kierros taitaa olla läpihuutojuttu. Kyllä Haavisto on liian hankala tapaus näille susirajan takana eläville, etenkin vanhoille naisille, kuten anopilleni. Kyllä on kuulunut taivasteluja. Joka kerta. 


Vaalitulokset tulevat sitten nopeaan. Äitini oli ensimmäisen Tv:n vaalilähetyksen maakuntatoimittajana. Toimittivat siis tuloksia televisiolle. Yhdestä vaalipiiristä ei tullut tuloksia. Puhelin ei vastannut. Ei auttanut muuta kuin toimittajan lähteä yli sadan kilometrin päähän autolla hakemaan niitä. No, vaalilautakunnan puheenjohtaja oli pistänyt tulokset taskuunsa ja lähtenyt kotiin nukkumaan. Oli ajatellut, että kerkeääpä nuo ilmoittaa Helsinkiin myöhemminkin. Ei vetelisi tänä päivänä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti