perjantai 10. lokakuuta 2014

Helppo stailaus

Joskus aikanaan raahasin olohuoneesta kirjahyllyn pois ns. työhuoneeseen. Ja sinne se paremmin sopiikin. Mutta sitten olohuoneessa alkoi kaikumaan, eihän minulla ollut edes verhoja ikkunassa. Hätäisesti ostin Ikeasta nämä kaksi sisustustaulua.


Ne ovat aiheeltaan vähä eripariset ja värisävykin niissä on erilainen. Ei tosin erotu tuossa kuvassa, mutta luonnossa toinen on selvästi punertavampi. Aika monesti olen esim. tv:stä bongannut nuo taulut. Haveenani on ollut pitkään päällystää nuo taulut jollain kivalla kankaalla.

Pari viikkoa sitten kävin Marimekon liikkeessä ostamassa kangasta makuunhuoneen tyynyyn ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Nyt ao. liikkeessä olivat kaikki kankaat -20% alessa, niin eiku sinne katselemaan. Ja voi kuinka vaikeaa tuo valinta onkaan! Katselin mm. samaista Siirtolapuutarha -kangasta eri väreissä, mutta kuvio ei sattunut kohdalleen taulun suhteisiin, joten olisin joutunut ostamaan turhan paljon hukkakangasta. Etukäteen katselin kankaita netistä, mutta liikkeen valikoima oli kyllä paljon suurempi.

Sitten päädyin Aino-Maija Metsolan Vatruska -kankaaseen. Alunperin ajattelin kiinniittää kankaat taulun takapuolelle niittarilla. Mutta kehytkset olivat niin kovaa materiaalia, että niitti ei siihen uponnut. Ja Avot! Jesarilla vetelin kankaan takapuolelta kiinni. Helppoa kuin heinänteko!


Ja lopputulos... En ole siitä aivan varma... Näyttävät vähän patalapuilta... Mutta ei ollut vaikea homma ja saanhan tuosta kankaasta lisää sisustustyynyjen kangasta, kun todennäköisesti ennen kesää harkitsen paremmalla ajalla uutta kangasta.


6 kommenttia:

 1. Itseltänikin löytyy toinen noista tauluista😄. Näppärän ja helpon kangas saa myös pingottamalla kankaan styroxin päälle nastoilla yms. Mulla on varastossa isot styroxlevyt mut kangas ei oo tullu vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kankaan valitseminen tässä onkin vaikein juttu...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Juu, ei tarttenut edes siksakata kankaan reunoja. Teippi pitää ne hyvin paikoillaan. Ja kuten olen jo maininnut, varmaan vaihdan kankaat kesään mennessä.

   Poista
 3. Eiku siis iha huipun näköset!! Mää tykkään nuista kangastauluista, mulla ei itellä oo, mutta moon teheny mukuloille, heleppua hommaa ku löytää vaa mieleise kankaan. Keltasesa Pörssisä ja Tori.fi:ssäki o kivoja kankaita myytävänä, tyynyihi ja tauluihi ne passaa mainiosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi myös käydä siinä, oliko se nyt Finlaysonin liike, melekeen nurkkittain sitä Marimekon myymälää. Niilläkin on kivoja kankaita.

   Poista