keskiviikko 7. elokuuta 2013

Superfoodia

Superfoodia pakkaseen: 
Ihanaa, kun eräs sukulainen toi ämpärillisen mustikoita. Myönnän, se on laiskuutta, jos ei itse saa sitä yhtä ämpärillistä poimittua... Paljonhan etenkin täällä Pohjolassa puhuttavat nuo thai-poimijat. Mutta erään tuttavani thai-vaimo on kyllä tosi ahkera. On kuulemma poiminut tänä loppukesänä (enpä kirjoittanut sanaa "syksynä") jo 100 ämpärillistä mustikoita. Minulla ei kyllä sinni riittäisi moiseen, vaikka kuinka euron kuvat silmissä kiiltelisi.

Ja superfoodia aamukahville (pilkoin tuonne joukkoon myös muutaman mansikan):

6 kommenttia:

 1. Sata ämpärillistä on ihan järkyttävän hirvittävän palijo! Huh-huh. Euroissakin se on muuten melkoinen summa, mutta on siihen saanut ahertaakin.

  Mukavaa kesän (!) jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on myynyt 40€/ämpäri, kolme ämpäriä satasella. Mutta kyllä poimimiseen menee aikansa ja hän myös puhdistaa marjat...

   Kiitos ja hyvää jatkoa myös sinne!

   Poista
 2. Huh. Mä poimin puol ämpäriä ja saa riittää. Täälläpäin muuten myytiin torilla 6 e litra tai 50e ämpärillinen. Poiminta on kyllä sen verran rankkaa, että poimija on kyllä rahansa ansainnut!

  Mustikat on ihania. Tosin parhaita tuoreena, ei ne pakastuksen jälkeen enää juuri maistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä teen näistä sitten syksy- ja talviaamuina smoothieta maustamattomaan jugurttiin. Muuten en niin välitä...

   Poista
 3. Olen itse käynyt nyt kolme kertaa metsässä. Joka kerta saldona joku 3-4 litraa eli kokonaisuudessaan ehkä yksi ämpäri. Mulla on ollut tavoitteena, että saan superfoodia pakkaseen sen verran että talveksi riittää 1 rasia/viikko. Mansikkaa ja muuta laitoin sitten tietysti lisäksi.

  Laitan mustikkaa smoothieen, puuron sekaan, vaniljajogurtin kanssa, you name it. Ihan parasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikat on vielä ostamatta. Haen ne syksyllä paikalliselta viljelijältä, joka pakastaa ne perkattuina viiden kilon pusseihin. Siitä on kätevä aina kauhaista tarvitsemansa määrä.

   Poista