sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kuolleen miehen tavarat

Jostain muistini hämäristä sopukoista muistan, että olen joskus maininnut äitini vuokrakämpässä asuneen miehen aiheuttaneen meille harmaita hiuksia. No ei aiheuta enää, on kuollut. Jäljistä päätellen oman käden kautta... Ei ollut sitten hyvä elämä hänellä.

Äiti oli saanut tiedon asiasta tuon miehen siskolta joskus joulun jälkeen. Mutta eihän äidin muisti riitä enää kovin pitkälle. Paikkakunnan hän muisti, mistä tuo puhelu oli tullut ja että soittaja oli ao. henkilön sisko.

Asunnon piti olla tyhjennetty viime viikolla. Kävin paikalla eilen ja voi kauhistus!!! Ette usko millaisessa siivossa asunto oli. Juuri niitä kuvia, mitä vilisee iltapäivälehtien sivuilla otsikolla "vuokralainen tuhosi asunnon". Kyllähän asunnossa oli käyty. Jääkaappi oli tyhjennetty, kylpyhuone oli tyhjennetty ja kaikki henkilöön viittaava oli asunnosta viety. Mutta. Vaatteet olivat kaapissa, huonekalut paikoillaan. Televisio, stereot, tietokone, kännykkä ym., kaikki olivat asunnossa. Plus ne jäljet makuuhuoneen lattissa. Sänky oli sentään viety pois.

Mietin jo, että mistähän jäteauto pitää tilata. Kaikki loppu kaatopaikalle. Seinällinen kirjoja ja pinkka Elviksen levyjä mukaan lukien. Suutuspäissäni lähdin asunnosta ja sieppasin sivupöydällä olleet kolme euroa mukaani ja pesuhuoneesta avaamattoman pesuainepaketin.

Miehellä oli aika erikoinen sukunimi. Sitten minulla vähäti. Fonectan hakuun nimi ja etsimään tuota sisarta. Ja naps! Heti tärppäsi. Puhuin sisaren kanssa pitkän puhelun. He olivat todella käyneet asunnolla ja aikoneet siivota sen. Mutta sisällä huoneistossa iski totuus päin kasvoja. Heillä ei kertakaikkiaan olisi voimia siihen. Sisko kuulosti ihan järkevältä ihmiseltä ja työpaikankin perusteella täytyy olla. Hän oli vienyt asunnon avaimen sosiaalitoimeen, joka järjestää asunnon tyhjennyksen, vie kirjat ja levyt ym. käyttökelpoisen palvelutaloon ja ammattisiivooja hoitaa loput. 

Näin tällä kertaa. Mutta korvaakohan kotivakuutus remontin?


Tämä kuva on jo vakio. Kevään ensimmäinen valonsäde seinällä. Tästä mennään kohti valoa!

2 kommenttia:

 1. No huh huh.
  Oliko takuuvuokraa sisässä? Senhän kyllä voi pidättää korvaamaan kuluja.
  Kannattaa ottaa selvää, jos vainaalla on ollut kotivakuutus. Jos on ollut laaja, se voi korvata jotain.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo asukki oli ns. syrjäytynut yhteiskunnasta. Kaupunki maksoi vuokrankin. Että tuskin kotivakuutustakaan on. Takuuvuokra on kyllä sisässä, mutta ne muutamat sataset ei tässä urakassa riitä mihinkään...

   Toisaalta, pitäähän asuntoja aina silloin tällöin remontoidakin. Jospa tämän remontti tulisi nyt tässä.

   Poista