lauantai 24. tammikuuta 2015

Voi harmitus!

Voi että harmittaa. Nimittäin vuosia sitten lahjaksi saamani orkidea on ilahduttanut minua kukkavanallaan joka kevät ja syksy. Niin tänäkin keväänä. Mutta sitten menin ja asettelin kukkavanaa pystyasentoon tuen avulla (niin kuin ne kaupassakin aina ovat). Ja naps! Kukkavana meni poikki. Voi ruma sana!


Viikon se on nyt nököttänyt tuossa vesilasissa ja vettäkin on imetynyt. Jaksaakohan edes tuo suurin nuppu aueta?

Mutta kaupoissa on ollut jälleen kukkia tarjouksesa. Niitä perinteisiä St. Paulioita. Pitihän niitä pari ostaa. Nyt vähän erikoisemman värisiä.Muuten tämä on rento viikonloppu. Ei edes pakollista äidin huolto -viikonloppua. Ensi viikonloppuna sitten... 

Viime viikonloppuna kävin kaiken kiireen keskellä vielä tuolla "kuolleen miehen asunnolla". Nyt täytyy nostaa hattua kunnan toimihenkilöille. Asunto oli tyhjennetty yhtä seinälle pultein (?) kiinnitettyä Elviksen julistetta lukuunottamatta. Ja siivouttu tosi hyvin. Edellisellä kerralla arvelin, että uuden hellankin joutuu ostamaan. Mutta ehkäpä se puolen sentin rasvakerros oli suojannut hellaa pahemmilta kulumisilta. Ja uunia ei oltu kyllä käytetty koskaan. Mutta kaikki seinäpinnat asunnossa joutuu uusimaan. Ja makuuhuoneen kaapiston ovat. Nyt tässä saa alkaa toteuttamaan omaa sisäistä markopaanasta... Heleppo homma. Seinät maalarinvalkoisella ja olohuoneeseen ehkä vähän jotain neutraalia tapettia.

Ja kylläpä aika menee nopeasti. Jouluaatosta on jo kuukausi. Sata kertaa olen todennut, että tammikuu, tuo kuukausista turhin. Siihen samaan lasken kyllä helmikuunkin. 


Siinäpä niitä. Kukkasia. Vanhempia ja uudempia. Hyvin ovat vanhemmat versiot talven pimeimmästä kaudesta selvinneet.

7 kommenttia:

 1. Kyllä tommonen koree kukkarivi tuo kevättä himppusen lähemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saiskohan sitä tänä keväänä aikaiseksi esikasvatella jotakin? Viimevuotiset menivät kylmän alkukesän ja reissun takia tärviölle.

   Poista
 2. Ei ei ei, ei sentää turhia Manta, ku sehä o iiiiiihanaa seurata sitä päivän jatkumista, jossei ois tammi- ja helemikuuta, ni eihä me saatas kokia sitä!! Helepottiko?! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän se helepottaa! Melekeeen joka päivä katon Yliopiston allakasta, että montako minnuuttia päivään tullee lissää pittuutta. Nyt on tullut tunti molempiin päihin siittä ku alotin työ tammikuusa.

   Mutta mun tyttö on likkakaveriensa kanssa Kanarialla. Tuskaa on kattua niitä aurinkokuvia sieltä...

   Poista
 3. No joo se kyllä, nyt ois makia lähtiä johonki vojottaan altaan äärelle, mutta pittää lotosa ensin voittaa :D Justiinsa tulin lenkiltä koissujen kansa ja lunta tuli nii mahottomasti, että sai ittiäsä tovin puistella, ennen ku kehtas sissään mennä :/ Lumen tulo sais kyllä jo loppua, meillo sitä jo iha tarpeeksi!!

  VastaaPoista
 4. Ihania "pauleja". Upeeta tuo kevään tulo. Päivät on pidentyneet jo aikast paljon joulusta. Pidetään peukkuja, että orkidea jaksaisi nuppunsa avata maljakossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme kyllä, olen sanut säilymään näitä "pauleja" muutamia jo useamman vuoden. Kaupasta ostetut kun tahtovat olla sellaisia kausikukkia...

   Poista