tiistai 13. lokakuuta 2015

Paljonko päähän mahtuu räkää...?

Olen mielestäni erittäin harvoin sairas. Ehkä noin kerran vuodessa. Töistä olin pois muutaman päivän viimeksi noin vuosi sitten. Nyt tuli sitten flunssa, mutta sitkeästi olen töissä käynyt, kun kuumettakaan ei ole ollut. Mutta se rään tulo... Onneksi Aviokilla on reseptillä saatuja nuhatabletteja, joilla olen päiväksi saanut pahimman limanerityksen pidettyä kurissa. Iltapäivällä tablettien vaikutus lakkaa ja kun tänään kävin kaupassa, alkoi myyjääkin naurattamaan, kun niistin kaupan nurkassa. Tuntui, että ainakin puoli desiä tuli... 

Radiossa puhuttiin muutama viikko sitten, että suurin osa meistä niistää väärin. Miten niin väärin? Minä turistan ainakin aina nenän tyhjäksi ja ah sitä tunnetta, kun nenä on ainakin hetkisen auki.

Muutoin olen tyhjentänyt parveketta kesäkukista. Onkohan kasvatuslaatikkoni ollut kolme vai neljä vuotta? Nyt kuitenkin päätin, että ensi vuonna on senkin aika saada kokonaan uudet mullat. Ja kuinka se onkaan vaikea työskennellä siististi. Onneksi imuri on keksitty. Ja eipä tunge enää elämänlangan versot mullasta, kuten vielä tänä kesänä kävi.
Tomaatin jätin vielä kypsyttelemään viimeisä tomaatteja. Liki 200 minitomaatiia tuli tänä kesänä. Kaikki eivät kyllä ehdi kypsyä. Ja tomaatissa on vielä pari kukkaakin...


Elämän solmuja...

7 kommenttia:

 1. Joo myös minä luin tuon jutun niistämisestä. Siis niistähän ei saisi lainkaan. Olisi kuulemma vaan terveellisempää vetää sisäänpäin. Eli ihan päinvastoin kun tähän saakka on opetettu. Tuntuu, että nämä tämän syksyn nuhat ovat olleet jotenkin paljon räkäisempiä kuin aiemmin. Sillä niin on sitä räkää minullakin riittänyt. En muista koska olisi ollut samanlainen nuha. Kolme kuukautta kului sairastaessa, nyt alkaa olo olla parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se olisi kauheaa, jos ei niistää saisi. Kävisi niin kuin ennen vanhaan lapsille, "siansorkat" valuisivat nenän alla. Tai niin kuin japanilaisille, suunsuojus nenän eteen ja vain vähän taputellaan pahimpia vanoja pois.

   Poista
 2. Mulla on usein tosi räkäisiä flunssia ja mennyt myös poskionteloihin. Nenäkannusta saanut valtavan paljon apua, se niistäminen kannutuksen jälkeen on ihan erilaista ja saan paljon paremmin nenän tyhjäksi. Tuntuu oudolta ajatukselta ettei niistäis ollenkaan...yäk kun se lima valuu sinne nieluun:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt räkälinjalla pysytään, niin minä tunnen sen valuvan ja venyvän räkäklipin, joka pikkuhiljaa tulee kohti nenäliinaa niistäessä. Ja sitten kun se loppuu nenä on auki. Jotenkin minusta tuntuu, että se on yhteydessä poskionteloihin. Ainakin kuvittelen niin. Ja ilman tuota voimallista niistämistä minulla olisi kohta poskiontelon tulehdus... Ja tämä oli vain maalikon diagnoosi.

   Poista
 3. Laiskiainen kovasti kaipailee Mantan kuulumisia. Mites flunssa? Tomaatit? Kaikki okei?

  VastaaPoista