lauantai 2. huhtikuuta 2016

Katkarapukasari, nam!

Painonvartijoilla oli aikoinaan ihana katkarapukasarin ohje.  Tähän hätään en sitä ohjetta löytänyt, sen sijaan löysin yhden suosikkiruokabloggarini ohjeista tämän: http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi/2016/01/katkarapukasari.html   Ja tuosta sivupalkista tämä blogi löytyykin.


Minun versioni oli tämä:
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 tölkki tomaattimurskaa
2 dl valkoviiniä (huuhtelin sillä tom. murska tölkin kasariin)
1 kynnetön valkosipuli
350 g isoja herkkusieniä (olivat muuten kamalan roskaisia... oli työ putsata ne)
70 g pinaattia
1 kasvisliemikuutio
1 pieni pussi isoja katkarapuja
1 iso pussi pieniä katkarapuja
2,5 dl kevytruokakermaa (kolme yrttiä)
suolaa, mustapippurirouhetta ja paprikajauhetta


Sipulit kuullotetaan ensin, sitten sekaan herkkusienet. Annetaan muhia jonkin aikaa. Sitten muut aineet perässä ja katkaravut viimeisenä. Tuli muuten hyvää! Tuosta annoksesta iso mies ja lahduttava nainen söivät reilusti. Ja jäi vielä seuraavalle päivällekin. Tosin katkaravut eivät tykkää siitä.

Eilen oli muuten toinen päivä, kun sain aktiivisuustasot täyteen. Tänäänkin aamusta lähdettiin koko porukalla metsästämään geokätköjä. Askelia ei tullut kuin vajaa 4000, mutta hiki tuli rämpiessä metsässä sohjoisessa lumessa.  

Tämmöistä tänään. Nyt päiväunettaa...

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Täytyykin kokeilla ohjettasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvää! Mietin, että mitähän voisi käyttää katkarapujen sijaan. Jotain vaaleaa kalaa? Kuhaa? Tai turskaa?

      Poista
  2. Minusta esimerkiksi ajatus siitä, että toukkia alettaisiin käyttää ruokana, on loistava ja kummeksun sitä, että lihansyöjät ihan tyytyväisenä syö yhdenlaista lihaa, mutta saavat hepulin, jos jostain ruoasta löytyy jotain toisenlaista lihaa, mutta katkaravut...! Nythän olen ollut kasvissyöjä jo yli 20 vuotta, mutta olen yhden kerran elämässäni joskus teini-ikäisenä laittanut yhden katkaravun suuhuni koulun köksätunnilla ja en unohda sitä kokemusta ikinä! :D Ne näyttävätkin niin kammottavilta! Se, että joku voi syödä katkaravun, on minulle aivan käsittämätön ajatus! Söisin ihan oikeasti mitä tahansa ennemmin kuin katkaravun! :D Ei liity mihinkään, tuli vain mieleeni tästä reseptistäsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katkaravut ovat aika isolle osalle porukasta vähän outoa ruokaa. Anoppinikin kutsuu niitä kantomadoiksi, joita joskus löytyy lahoavista puista. (Minkä lie otuksen toukkia). Ja ei siis suostu syömään niitä. Nuorena Ruotsinlaivalla pistelin ison kipon kuorimattomia katkarapuja suuhuni, kunnes joku huomautti, että "irroita myös peräsuoli"... Ja jos sairastaa kihtiä, katkaravut eivät sovi.

      Poista