perjantai 5. tammikuuta 2018

Bohemia Suites & Spa, Gran Canaria

No niin, joulu meni sitten kunnialla läpi. Jouluruokia oli ihan kohtuullisesti ja jouluahdistusta helpotti se, että olin jo syksyllä varannut matkan Kanarialle. Mietin, että voisihan sitä muuallekin lämpöön matkustaa, mutta jo tuo kuusi tuntia lentokoneessa alkaa olemaan minulle maksimi.


Selasin huolella eri hotellivaihtoehtoja läpi ja päädyin Playa del Inglesiin Bohemia suites & Spa -hotelliin. Se oli voittanut mm. viime vuonna koko Kanarian saaren parhaan hotellin palkinnon. Hmm... Olihan hotelli hyvä ja siisti. Mutta mietin, miksi maksaa matkasta minun mittapuuni mukaan maltaita, kun en esimerkiksi käytä noita spa-palveluita ollenkaan. Ja hotellin esittelykuvissa ei ollut kyllä kuvaa meidän kanankoppi-huoneesta. Siisti ja hyvä, mutta niin pieni. Mutta piti oikein pistää Do not disturb -nappi päälle, kun jatkuvasti joku ravasi ovella tuomassa milloin juotavaa tai vain kyselemässä onko kaikki ookoo.


Dyyneillä ei tällä kertaa käyty. Tuuli oli sen verran kova, että hiekka narskui vähän kauempanakin dyyneistä hampaissa. Geokätköjen perässä ravattiin ahkerasti, varsinkin kun pari ensimmäistä päivää olivat hieman pilvisempiä. Mukavan rusketuksen sain pintaani. Kreikassahan iho menee vain punaiseksi polttavien auringon säteiden alla. Nyt tuskin tarvitsi suojakertoimia.


Ja jokainenhan saa olla mitä on, mutta nyt tuon Playan homo-ystävällisyyden huomasi varmasti pöllömpikin turisti. Siellähän asuu vakituisesti Euroopan suurin homoyhteisö ja siihen vielä kaikki turistit päälle. Että monenlaisia pariskuntia näki. Miehiä, naisia, heteroita ja lapsiperheitä. Kaikki sulassa sovussa.


Ja sitten asiaan, ruokaan. Nyt en varannut puolihoitoa. Viime kesän Kreikan reissulla sain siitä mättämisestä tarpeekseni. Mutta eipä se ollut ihmeellistä se paikallinen tarjonta. Tai sitten emme vaan osuneet oikeisiin paikkoihin. Pari kertaa pizzaa, muutama pihvi ja kerran kiinalaisessa. Kiinalainen on muuten samanlaista, söitpä sitä missä päin maailmaa tahansa. Viimeisne iltana menimme sitten hotellin alá carte ravintolaan. Siellä oli kyllä hyvä ruoka. Mitä nyt Planet -salaatista löytyi puolimätä salaatinlehti. Olisi pitänyt huomauttaa, mutta nöyränä suomalaisena en viitsinyt...


Aamupala oli hyvä. Uuden vuoden päivänä lämpimät ruuat oli ilmeisesti kuitenkin unohtunut lämmittää. Me kun olimme aina ensimmäisten joukossa aamupalalla. Joku siitä sitten huomautti. Tuolloin ajattelin ottaa aamupalan painikkeeksi lasillisen kuohuvaa, mutta pulloa ei ollut avattu ja lasejakaan ei ollut. No, ei sitten. Muina aamuna kuohuvaa olisi kyllä ollut tarjolla, mutta eihän sitä ennen kahtatoista...


Tässä muuten yksi kiva (?) yksityiskohta. Parvekkeen tuolien alle syttyi illalla valo ja nuo kääpiöpöydät olivat ihan jostain muusta maailmasta hotellin tyylin kanssa 🙂.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti