keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Matkakuumetta ja kengät

Ihanaa! Viikon päästä istuskelen toivottovasti lämpimässä Krakovan kevätsäässä ja ihastelen keskieurooppalaista elämänmenoa. Olen nimittäin säästövapailla, lievempi tapaus pakkolomista, johon tämän pohjoisen kaupungin työntekijät on velvoitettu osallistumaan. Mukaani lähtee tyttäreni, säästövapailla hänkin. Krakovassa tapaamme poikani ja miniäni. Siis oikea sukutapaaminen!

Ja taas jysähti ongelma päälle. Nimittäin kengät. Minulla on kaksi asiaa, joiden kauneudesta en anna periksi. Toiset ovat kengät ja toiset ovat astiat. Koska reissussa tulee varmasti käveltyä paljon, minun piti löytää kengät, jotka ovat sekä mukavat että mielestäni kauniit. Päädyin näihin Clarksin avokkaisiin.


Mutta voi rähmä. Eilisen sisäänajopäivän jälkeen huomasin, että kengän yläreuna painaa tosi ikävästi jalkapöydän etuosasta. Varpaiden yläpuolelle ei sentään tullut rakkoa, mutta hellä ja kipeä se on. Nyt alkaa melkoinen reunan venyttely ja pehmittelyoperaatio.

Kävin jopa katselemassa uusia kävelykenkiä, mutta pihiys iski päälle ja mukavaa malliakaan ei löytynyt. Tämä Clarksin malli on nimittäin tosi mukava pohjaltaan. Pehmeä ja joustava. Tänään läpsytettessäni töissä Conversen tennareilla, alkoi vanha kantapäävaiva jälleen oireilemaan. Joten niilläkään en voi reissussa kävellä... Ja lenkkareita en nyt ainakaan ota mukaan, vaikka varmaan viisainta olisi.

Ihmeempiä matkasuunnitelmia minulla ei ole. Vapun juhlintaa, ruokailuelämyksiä ja yhdessäoloa. Auswitchin vierailu on myös suunnitelmissa. Kun vain jalat kestäisivät...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti