keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

London calling

Ihana viiden päivän pikapyrähdys Lontooseen on takana. Lontoo oli kuten aina ruuhkainen, meluisa ja turisteja täynnä oleva kaupunki. Mutta kuitenkin niin ihana. Nyt vain huomasin, että shoppailu ei taida olla enää minua varten. Mukaan lähti vain kaksi puseroa ja yksi mekko. Muuten nautin kaupungin hulinasta pääosin ulkoilmakahviloissa istuskellen, tyttären shoppailessa koko nuoruuden innolla.

Päivät kuluivat kuitenkin vauhdikkaasti musikaalien ym. täyttäessä tyhjäksi jäävät hetket. Joten viidestä päivästä vain kolmena söimme kunnolla. Yhtenä päivänä söimme pikaruokana hotellin lähitienoilta tortillat. Jotka olivat kyllä niin isot ja täyttävät, että kumpainenkaan meistä ei jaksanut syödä omaansa loppuun. Yhtenä päivänä jäi ruokailu kokonaan välistä... Hyvä vaan, hotellin aamupalalla ja cafe lateilla jaksaa yllättävän pitkään.

Kuningattaren syntymäpäivänä kävimme syömässä Covent Gardenin lähistöllä olevassa Jamie Oliverin Jamie´s italian -ravintolassa. Paikka on kuulemma yleensä aina täysi ja olimmekin varautuneet jonotamaan pöytää. Mutta saimme suosiolla heti mukavan pöydän. Ruoka oli kyllä pienoinen pettymys. Todella suolaista, rasvaista ja öljyistä. Ei vastannut minusta ollenkaan ao. henkilön tv:ssä mainostamaansa yksinkertaista ja terveellistä ruokaa.


En muista tarkkaan ruoan nimeä, mutta jotain läskistä sianlihaa tuo oli, sisällä supersuolaista lihatäytettä. Lisänä öljyiset kasvikset. Parsaa, pinaattia, oliiveja ja paprikaa.

Yhden päivän ruokailupaikasi valikoitui Garfunkel´s St. Paulin katetraalin nurkilta.  Perinteinen fish and chips -annos muusatuilla herneillä ja majoneesilla. Ei jäänyt nälkä, kun alkupalana söin viisi brusettaleipää.


Reissun paras ateria syötiin samalta seudulta löytyvästä Burger&Lobster -paikasta. Ravintolassa ei ole ollenkaan ruokalistaa, tarjoilija vain kertoo kolmen erilaisen "burgerin" sisällön. Ja jokainen annos on saman hintainen, 22 puntaa. Alkupaloja, juomia ym. varten löytyy kyllä ruokalista. Eli salaattia, burgeri hummerilla ja ranskikset. Tarjoiltuna peltiseltä lautaselta, jonka päällä oli tuo voipaperi. Siistiä ja hygieenistä.

Kaikki nuo kolme ateriaa maksoivat ruokajuomineen kahdelta hengeltä alkupaloilla tai ilman, noin 50 puntaa, eli siinä 60 euroa. Krakovassa samalla summalla olisi syönyt 4-5 henkilöä. Rahaa olisi varmaan jäänyt vielä säästöönkin. Mutta eihän lomalle kannata lähteä pihtailemaan. Pihtaillaan sitten kotona. Ja muuhun ruokailuun ei sitten mennyt yhtään rahaa. Hotellin aamupala, full enghish breakfast, kantoi pitkälle.

6 kommenttia:

 1. Lontoo on ihana paikka museoineen ja musikaaleineen. Minkäs musikaalin kävitte katsomassa? Mulla on toiveissa päästä viimeistään syksyllä Lontooseen katsomaan Les Miserables.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kävimme katsomassa Leijonakuninkaan, eihän se ole siellä pyörinytkään kuin 15 vuotta... Musikaali oli IHANA! Lavastus, värit ja ne laulajat... Jonkun verran vertailimme tyttären kanssa You Tubesta New Yorkin ja Sydneyn vastaavia esityksiä. Kyllä Lontoossa oli mahtavat esiintyjät!

   Poista
 2. Tuosta musikaalista määki innostusin, mää en muute oo mikkää teatteri-ihimine, pakolla lähen jos en pääse hommasta luistamaa, mutta musikaalit o toine juttu... varppii hieno kokemus tuo Leijonakuningas ja tuon Les Miserablesinki kattosin enemmä köö mielellää. Mutta itku mulla tulis jos mää joutusin maksaan hampparista nui palijo... tai no ehkä jos se tosiaa ois jottai iha mahtavaa. Ja ikävä kuulla että Jamiesin paikka oli pettymys, ei kuulostanu kovi herkulliselle :/

  Mutta mukavaa Juhannusta Manta, elä jähytä ittiäs köö o nii vilipakka ilima, teillä jäi vissii näkemättä ku täälä kotomaasa tuli lunta joka paikasa, o aikoihi eletty. Pahasti pelekään, että kummeneeko nämä säät tästä yhtää, ku meillä oli kuitenki nii lauha talavi, jäähään kuulolle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vain on niin, että suuressa maailmassa suurella rahalla ja valtavalla määrällä lahjakkaita ihmisiä saadaan todella hyvää tulosta aikaiseksi. Sanoinkin miehelleni, että jos annan Leijonakuninkaalle 10 pistettä, niin Oulun teatterin housut pois saa minulta 0,5 pistettä. Anteeksi vaan kaikilta, jotka siinä olivat osallisena... Niin se vain on.

   Pikapyrähdys mökillä on ohi ja kaupunkiin viettämään cityjuhannusta. Se hyvä puoli tässä kylmässä ilmassa on, että eipä ollut mökillä yhtään sääskeä!

   Mutta hyvää juhannusta sinulle!

   Poista
 3. Kävin kerran Bristolissa Jamien italialaisessa, kun kuopuksen kanssa oltiin Englannin turneella. Syötiin kanaa ja pastaa, molemmat annokset olivat hyviä ja kevyitä. Ruokalista vaihtuu ja muutosten tuulet puhaltavat.

  Nyt lähdetään miehen kanssa lomailemaan Eurooppaan moottoripyörällä. Jos vaikka Gardalle asti päästäisiin...

  Hyvää ja ihanaa kesää sinulle! Elvikselle rapsutukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pyöräilykelejä! Gardajärven seutu on kuulemma aivan ihana!

   Elvis kiittää rapsutuksista!

   Poista