torstai 7. elokuuta 2014

Naismuisti

En todellakaan muista, milloin kuumat ilmat ilmat olisivat jatkuneet yhtäjaksoisesti näin pitkään. Siis kuumat, ei lämpimät. Kuten jo kommentoin edellistä kirjoitustani, kuinka pitkä aika se nais- tai miesmuisti olikaan?

Töissä on aivan kamalaa. Siellä on ilmanvaihto, mutta se ottaa vaihdettavan ilman ulkoa ja kun ulkona on siinä +30°C, niin voi vain kuvitella, kuinka ahdistava ilma on sisätiloissa. Eilen niin minä kuin usea työkaverini valitteli ihan oikeasti olevansa pahoinvoiva. Ajatus ei luista ja hiki valuu puseronselkää ja kainaloita myöten. Niskahiukseni ovat jatkuvasti liimautuneena niskaan. Nenänpää ja otsa kiiltelee hiestä. Työmatkapyöräilyn jälkeen iskee valtava jälkihiki...

Kotona pitää ensi kesänä harkita vakavasti jonkinlaisen ilmastointilaitteen asentamista. Pöytätuuletin meillä on, mutta se on vain kosmetiikkaa. Olen aina sanonut, että rakastan auringonpaistetta ja lämpöä, mutta liika on liikaa. Sisälämpötilan ollessa noin +32°C, nukkuminen on todella hankalaa. Viime yönäkin heräsin monta kertaa hiestä märkänä.

Toisaalta, ei tämä kauan enää kestä...


Ostin silikonimuotin ilahduttamaan aamuja. Minä en "aurinkomunista" piittaa, mutta enempi kuntoileva Aviokki syö niitä mieluusti.


Anopin samettiruusut. Tämäkin on oikestaan ihan sievä kukka.

6 kommenttia:

 1. Meillä on töissä kunnon ilmastointi, hyvä ettei teepaitasillaan rupea palelemaan. Ulkoilman lämmön sietää hyvin, kun töissä ei uuvu kuumuuteen. Öisin on kyllä aika hikistä ja täytyy sanoa, että lämpöä rakastavana ihmisenä olen kaivannut hieman viileämpiä öitä. Hiki valuu ja kaverillekin sanoin, että toivottavasti hikoilu johtuu helteestä, ei vaihdevuosista. Jessus, kun tällaista hikoilua olisi jatkuvasti....
  Ensi viikolla jo viilenee. Puolen vuoden päästä palelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, kyllä näistä ilmoista pitäsi pystyä nauttimaan. Tosin naapurin saksalaiset vieraat ovat saaneet aivan väärän kuvan Suomen kesästä... Toivottavasti nyt on koko elokuu siinä +20°C.

   Poista
 2. Voi et Manta usko kuinka moon ollu tyytyväine tuosta meijän loistavasta ilimalämpöpumpusta, josa o jähytyksen lisäksi iliman kuivain, ensinnäki se helepottaa kakkuhommia iha älyttömästi ja täälä o sisällä ihana käyä jähyttelemäsä ku o vaa 22 astetta ja kuiva ilima, kertakaikkisen loistava keksintö!!! Samote karvaset kaverit o ollu tyytyväisiä tästä sisäilimasta <3 <3

  Tsemppiä jaksamissee, kyllä se nyt alakaa jähtymää ilima, pakko munki o tunnustaa, että vaikka lämpimästä tykkään ni kyllä nuo ulukolämmöt o ollu vähä liikaa meijän levveysasteille... lomalla mää rakastan hikkoilua, mutta kyllä nyt o ollu joku aste liikaa!

  Pöytätuulettimmee saat tehoja vähä lissää, ku paat siihe ettee pystyy pari jäävytettyä kylymäkallea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kait se pitää jonkinlainen ilmastointi kotiin hankkia, vaikka vain kuukauden takia. Pöytätuuletin otetiin kaapista parin vuoden tauon jälkeen. Muistaakseni sitä ei ainakaaan viime kesänä tarvittu. Joten sisksi mietin tuon kalliimman ilmastoinnin hankkimista, jos se tuleekin sitten vähän turhaan.

   Ja etelän lomilla saa olla kuuma. Se kuuluu asiaan. Ja hotelleissa on yleensä ilmastointi :)

   Poista
 3. Kuulostaa tutulta... Meilläkin töissä +30 lämmintä, olematon ilmastointi ja tuuletin. Ei meinaa ajatustyöstä tulla mitään. Kotiin hankittiin onneksi ilmalämpöpumppu ja täytyy sanoa että se on ihana näillä helteillä.

  Ps. Kiitos tuuletin vinkistä täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ensi viikolle on luvattu vain vähän yli +20°C lämpötiloja. Ja tosiaan jatkuisipa sitä sitten vielä ainakin kuukausi!

   Poista