sunnuntai 10. elokuuta 2014

Stailausta

Olen tässä koko kesän käynyt kerran viikossa äitini luona. Samalla hoidan kauppa-asiat. Joten on tullut paikallinen jätti-Prisma tutuksi. Jostain syystä itse suosin K-kauppaa. Mistähän tuo johtuu? Ehkä siitä, että K-kauppa on aina ollut lähikauppani. Mutta Prismassa on ollut tosi halpoja tomaatteja koko kesän. Liki euron kilolta halvempia kuin K-kaupassa. Muutenkin tuo kauppa vaikuttaa aika edulliselta.

Ja minä olen "aina halunnut" mökille syksyn illoiksi isoja kynttilälyhtyjä. Ja pam! Tuolla Prismassa niitä sitten oli.Eli ostaa paukautin niitä sitten kolme kappaletta... Lähempi tarkastelu mökillä osoitti, että lyhdyt ja kynttilät olivat valmistettu Liettuassa. No, en kait kuvitellukaan saavani näitä kotimaassa valmistettuina. Mutta että kynttilätkin sattuivat olemaan liettualaisia, kun ne vain äkkiseltään hyllystä otin. Siihen kait se kaupan edellisuus nykyään perustuu. Ostetaan sieltä, mistä halvimmalla saa.

6 kommenttia:

 1. Nuo lyhdyt kelpaisivat minullekin.
  Viime vuodet (vuosikymmenet) olen pärjäillyt kahdella mustalla lyhdyllä ja jostain syystä ostan aina kynttilöitä, jotka savuttavat lasit ihan mustiksi. Ja olen tietenkin kauhean laiska putsaamaan sivulaseja. Jos olisi uudet kivat lyhdyt, pitäisin niistä hyvää huolta - hah hah, niin varmaan.

  Äitini asuu vajaan 400 km päässä, joten mites sitten, kun hän ei pärjää omillaan. Saman katon alla ei voida kyllä asua, en minä ainakaan. Ikää hänellä on lähempänä 80 kuin 70 vuotta ja vaivojakin jonkin verran. Just kun saa lapset maailmalle, tulee muita juttuja tilalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on siis just tätä. Ainakin minun kohdalla. Kun saa lapset omilleen, niin alkaa vanhemmista huolehtiminen. Ja en minäkään äitini kanssa saman katon alle mahdu. Mutta pitää yrittää olla liikaa huolehtimatta. Ja toivoa, että itse pärjää jotenkuten sitten vanhana.

   Ja noista lyhdyistä. Aikomuksena on pitää lasit puhtaina. Syksyn ja kevään jälkeen aina puhdistus. Sitä se Aviokkikin varoitteli. Että likaantuvat.

   Poista
 2. Mahtavat lyhdyt! Mä tykkään kovasti poltella kynttilöitä, mutta siippa ei niistä oikein perusta. Maria Drokilan kynttilät tehdään kotimaassa, mutta esim. finnmarin kynttilät taitavat tulla nykyään kaikki Virosta. Aikoinaan ne tehtiin Hollolassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei varman kotimaassa tehdä enää mitään. Sampo tulitikutkin tehdään/tehtiin Tsekeissä. Tuo Liettua oli vain uusi maa minulle. Mutta kyllä sielläkin näköjään osataan.

   Poista
 3. Heh, lyhyt o kyllä kauniit, mää löysin omani toissa viikolla K-Rauvasta, näyttäs olevan melekeen samanlaiset, paitsi mulla o pienemmät. Menin kyllä multaa ja muuta semmosta ostaan, mutta ne lyhyt huusi mulle nii issoon äänee, että ne haluaa lähtiä meijän tulipaikalle, pakkoha se oli ne ottaa mukkaan.

  Tuosta moon kans nurissu, että ku hoetaa, että osta kotimaista, osta osta!! No mitä hittua täälä ennää tehhää, nimi ja brändi o kotimaista, mutta tuotanto o siirretty johonki halapismaaha, josa riistetää paikallisväestyä paskapalakoilla, mutta me maksetaa täälä sama hinta mikä sillonki ku vielä valamistivat täälä. Esimerkkejä o pilivin pimmein, Muumi-mukikki tehhää nykyää Thaimaasa, voi pyhät pyssyt sentää! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja esimerkiksi oppikirja, jossa oli osallisena, painettiin Kiinassa. Jaa, sieltä niitä kontteja siiten rahdattiin Suomeen... Ja töissä käyttämämme monistuspaperi tulee Saksasta. Siis tänne Suomeen, metsäteollisuuden suurmaahan.

   Poista