sunnuntai 24. elokuuta 2014

Syksy tulee

Syksyn tulee taas, aivan kuten ennenkin. Nyt ehkä viikon ajan on täällä pohjolassakin pitänyt sytyttää illalla valot. Mökilläkin on kymmenen jällkeen sen verran pimeää, että voin pistää kynttilät palamaan noihin edellä mainostamiini lyhtyihin. Mutta aamuyöstä käydessäni pikkulassa oli jo ihan valoisaa, ja puhaltelin lyhdyt sammuksiin siinä neljän maissa. Ensi viikonloppuna olisi sitten venetsialaiset.


Ja ruokavalioon tulivat jälleen wokit. Minä kyllä pärjäisin pelkillä kasviksilla, mutta Aviokin toiveesta pitää mukana olla vähän lihaa.


Ujo tyttöporkkana... luomuviljelijä serkkuni maasta.


Kanttarelleja mökin pihapiiristä...


Lisäksi sipulia, sipulin varsia, perunaa, parsakaalta ja ruokakermaa. Nam. Niin ja mausteita, chiliä ym. Ja sitä jauhelihaa...

Näin tänään kaupassa jokunen vuosi sitten ohjaamaani aikuisopiskelijaa. Hämmennyin. Hän teititteli minua... Sitä ei ole varmaan tapahtunut koskaan...7 kommenttia:

 1. Syksyssä kieltämättä on omaa viehätystä. Mä rakasta syksyistä saaristoa yli kaiken:) Tutun näköisiä porkkanoita, samanlaisia nousee omasta pellosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä porkkanat maistuivat tosi hyvälle! Lisäksi serkkuni jätti niihin varret, kun "niistä saa niin nättiä lisuketta kukka-asetelmiin"... aivan totta, mutta en kehdannut sanoa serkulleni, että en minä mitään kukkka-asetemia tee...

   Poista
 2. Syksy on ihana aikaa, ennen sitä loputonta loskakeleja. Ai, että mulle tuli nälkä noista kuvista. Täytyy mennä syömään. Pääsen näkemään tuleeko pohjoisessa pimeä aiemmin kuin etelässä. Tällä viikolla kun on pikainen piipahdus Kuusamossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis yllätyt! Pimeä tulee myöhemmin kuin etelässä. Vasta syyspäiväntasauksen jälkeen etelä voittaa pohjoisen valoisuudessa. Pääkaupunkiseudullahan on jo heinäkuussa hämärät illat.

   Poista
 3. Minua teititeltiin kaupassa viime viikolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tottunut teitittelemmän vanhempia henkilöitä. Nyt sitten itsekin olen näemmä "vanhempi rouva"...

   Poista