sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Surullinen ilta

En ole mitenkään kamalan uskonnollinen. Kastettu olen, rippikoulun käynyt ja kuulun kirkkoon. Silti eilisiltainen uutinen tuntui tavattoman surulliselta. Yli 200 vuotta vanha, lapsuus- ja nuoruusvuosieni sielunmaisemaan kuulunut kirkko paloi maan tasalle tuhopoltossa. Mikä meitä ihmisiä vaiva?
(Kuvat ovat netistä, en tiedä kuka ne on ottanut)

Ripille pääsin tuossa kirkossa ja vihittykin minut on siellä (no, ero tuli....). Viimeksi istuin tuon kirkon ulkopuolella kirkkotarhassa kuuntelemassa isäni kuolinkellojen soittoa.

Paitsi seinät, palossa tuhoutui koko kirkon sisällä ollut omaisuus. Mm. oman kotikyläni maa- ja kotitalousnaisten solmima vihkiryijy. Ryijyä solmi aikoinaan talkoilla mm. tätini ja isäni sedän vaimo. Ryijy oli aina häissä alttarin edessä vihkiparin seisoessa sillä. Onneksi ryijyn solmijat eivät ole enää näkemässä tätä.

No, elämä jatkuu. Tänään kävimme ensimmäistä kertaa tälle vuodelle katsomassa, mitä kesämökille kuuluu. Hyvää kuuluu. Mökillä söin puolitoista grillimakkaraa. Ja loppu jaettiin koirien kesken. Muutoi olen syönyt "laihduttajan ruokaa". Salaattia, kanaa ym. Paino onkin pudonnut jo ihan mukavasti. Tuloksia sitten keskiviikkona.Toinen sielunmaisema. Ja linnunpönttökin keväthuollettiin. Sisältä löytyi kaksi kuollutta poikasta. Ilmeisesti viime vuoden alkukesän kylmyys ja hyttyskato saivat aikaan sen. Mutta nyt on taas siisti yksiö tarjolla. Vuokrana haluan kaunista liverrystä kesäaamuina. Mutta pliis, ei ennen viittä :)

2 kommenttia:

  1. Vaikkei itsellä ollut tuohon kirkkoon mitään sidettä tuntui todella kauhealta miten joku voi tuhota noin korvaamatonta historiaa.

    Hienoa, että siellä on edistytty! Täällä ei vielä...

    VastaaPoista
  2. Mikähän siinä on, että en saa vastaus -komentoa toimimaan? Pitääpä katsella asetuksia. No ensin, se aktiivisuusmittari on Loop 2. Se tuli ilmi, kun kytkin rannekkeen tietokoneeseen.

    Kyllä tuo kirkon poltto on koskettenut kaikkia, ihan riippumatta siitä, kuinka läheinen suhde ihmisillä on kirkkoon. Eräskin karski kaveri totesi, että kyllä v.....a...

    VastaaPoista