tiistai 22. maaliskuuta 2016

Uusi alku

Minulla on vaakakammo. Kun aloitin tämän blogin, aloitin se tukeakseni laihduttamistani. Tuossa sivupalkissa näkyvätkin vuosien takaiset tulokset. Mutta. Niin vain muutama vuosi on mennyt eteenpäin ja tuntuu, että painoa on taas aivan valtavasti.


Sähköpostiini tupsahti loppuvuodesta ilmoitus työterveyden Verkkopuntari -ryhmästä. Ja minähän ilmoittauduin heti mukaan. Ensimmäiseen ryhmään en päässyt. Mutta sieltä ilmoitettiin, että jos rahoitusta saadaan, niin toinenkin ryhmä voi aloittaa. Ja se toinen ryhmähän aloitti ja minä olen mukana siinä!

Tänään oli ensimmäinen kokoontuminen. Kaikkiaan kasvokkain kokoontumisia on kolme, viimeisin toukokuun lopussa. Ryhmässä on 11 naista ja yksi mies. Aluksi me istuimme siinä naisporukalla ja joku heitti toiveen, että ryhmä olisikin vain naisille. Onhan tässä naisena olemisessa paljon asioita, jotka vaikuttavat painonhallintaan ja välttämättä niitä kaikkia ei halua sanoa ääneen miesten/miehen kuullen. Mutta yksi mies siis tuli porukkaan. Mikäpäs siinä, sehän on kaikille avoin ryhmä.

Huomenna siivoan tuon painonhallintapalkin tuosta sivusta ja aloitan uusilla lukemilla. Toivottavasti ne eivät ole aivan kamalan korkeita...


Viimeksi laihdutin tiukalla kuurilla. Olin itselleni ehdoton. Nyt aioin olla armollisempi ja pyrkiä päämäärään rauhallisemmin. Että jospa sillä keinoin pääsisi pysyvään lopputulokseen. Ja huomenna ostan aktiivisuusrannekkeen. En tiedä, tekeekö sillä mitään, mutta saanpahan ainakin liikuntamäärät ylös, kun ne voi ilmoittaa tuohon verkkopohjaiseen laihdutussivustoon.

Muutoin olen liikunnut kohtuullisesti. Ja mitään hirveitä mässäilyjä en ole tehnyt. Mutta... karkkia, isoja ruoka-annoksia jne. Siitä ne kilot taas kertyvät.

Ja nyt avaan ensimmäistä kertaa nuo Verkkopuntari -sivut. Siellä on minulle henkilöhtainen valmentaja ja joka viikko tupsahtaa uusia vinkkejä ja tekemisä. Saapa nähdä, miten homma etenee. Kunhan vaan saan käytyä huomenna vaa´alla.


Hylätty proomu. Meren jäällä on ollut ihana kävellä viime päivinä.

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä uuteen alkuun! Ihmeellisesti sitä painoa täälläkin on kertynyt vaikka koko ajan olen muka laihduttanut, nyt on aika minunkin ryhdistäytyä :).

  Mukava, että teillä työnantaja on mahdollistanut tuollaisen ryhmän, siitä saa varmasti tukea ja apua omiin tavoitteisiinsa. Unohtamatta sitä, että parhaimmillaan tuollaisesta löytää hyvän vertaisverkostonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, uskollinen lukijani :). Pitäisikö olla kiitollinen, että kuitenkin jäin alle noiden viiden ja puolen vuoden takaisista lukemista. En paljoa, mutta vähän...

   Poista
 2. Onnistumista! Saman asian äärellä painin minäkin, paino on noussut tasaisesti, syy: liian suuret annokset ja napostelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta. Nyt ainakin tuntuu mahtavalta, että olen jälleen kiinnostunut omasta olemuksestani. Ja terveellisemmästä elämästä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Muka ei niinkään makeanhimo, vaan yleensä kaikenlaisen ruuan himo. Kylläiseksi ei tule millään...

   Poista
 4. Tsemppiä painon hallintaan / laihdutukseen ! Se on kyllä ikuinen projekti monelle. Itselläni 3-5 kg laihduttaminenkin tuntuu todella haastavalle. Pitäisi vain olla maltti ja sinnikkyys mukana. Siinäpä opeteltavaa.

  VastaaPoista
 5. Niinpä niin Anonyymi (vastaa -komento ei nyt suostunut toimimaan). Tämä minun elämäni on varmaan tätä loppuelämän. Kuinkahan mones kerta tämä on kun laihdutan?

  VastaaPoista