lauantai 24. toukokuuta 2014

Taas on se aika

... kun pitää istuttaa kesäkukat. Joskus olen istuttanut koko kukkalaatikon täyteen itse idättämiäni kukkaseoksia. Tuloksena on ollut aivan liian täysi kukkalaatikko, jossa kasvit tukahduttavat toinen toisensa.


Joskus hoito on unohtunut...


Nyt päätin turvautua tutuun ja turvalliseen pelargoniaan. Se kestää paahdetta ja kukkii pitkälle marraskuulle. Tosin jossain vaiheessa sen vanhojen kukkien terälehtien siivoamisessa on aika homma. Onneksi imuri on keksitty. Taakse istutin itse idättämääni pensaskrassia. Oli muuten huono itävyys noissa siemenissä, ainoastaan 56%. 

Tuntui, että kukkia tuli ostettua taas paljon, ihan piti auto ajaa etuoven eteen. Mutta niin ne vain kaikki löysivät paikkansa ja roskia jäi yhdellä kädellä kannateltava kasa.Krasseja ei vielä taustalta näy, mutta eivätköhän nekin saa kohta aikaan suurine lehtineen viherseinän parvekkeelle.

8 kommenttia:

 1. Mää se en oo viherpeukalo ensinkää, mun peukaulo taitaa olla vaa jauhoisa, nyttenki laitoin kesäkukiksi vaa orvokeita, oisin kyllä halunnu lobeliaa, mutta sitä ei vaa tuntunu Puttaan monttuun tulevan, ni orvokeilla mennään tämä kesä. Mutta jos mun siemenistä pitäs jottai kasvattaa ni ei kyllä onnistus, omia yrttejä mää kyllä haluaisin, mutta ku mulla kuolee heti kaupasta ostetukki, ni en oo ees uskaltanu alakaa yrittään sitä kasvatusta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokki on ihan kiva kukka alakukesästä, mutta myöhemmin se on vaan semmonen riekula. Pittää muistaa katkua jo kukkineet kukkavarret että se tekkee lissää kukkia. Mökillä mää kasvatan niitä takkuuvarmoja yrttejä, eli tiiliä ja persiljaa. Mutta aina ei onnistu nekkään.

   Poista
 2. No joku mulle vinkkaski siitä leikkomisesta, vaa mää teen nii, että köö kasvavat pitkäksi ni kerrään ne nipusa kouransilimään ja katkasen siitä, o se sillainki toiminu :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toimii niinki, mutta ei tuu niin palijo kukkia...

   Poista
 3. Pelargonia on kyllä kaunis ja kestävä kukka. Mulla monena kesänä ollut, nyt vain orvokeita. En ole onnistunut koskaan valitettavasti talvettamaan pelargoniaa, sehän on aika kallis kukka (ainakin ne isommat ja komeammat taimet) ja tosiaan talvehtii kyllä viileässä.

  Mulla on tänä kesänä sekä itse idätettyjä, että ostettuja. Itse asiassa viimeisimmässä postauksessa on pari kuvaa parvekkeelta. Kasvimailla (hih, mulla on niitä kaks) on sitten kaikenlaista muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokki on ihan kaunis kasvi, mutta loppukesästä se on semmoinen ruikula... pitäisi vaan katkaista kasvusto poikki ja uudet matalat kukat kasvat esiin. Mutta ostan kyllä vielä orvokki-amppelin!

   Enpä ole pelargonioiden hintoja katsellut. Mulla kun ei ole valmiuksia niitä talvettaa. Muuta kukkivat parhaimiillaan vielä joulukuussa...

   Mutta pienikin kasvipalsta ja kasvun seuraaminen on ilo!

   Poista
 4. Mun krassinsiemenistä ei itänyt yksikään. Vähän olen tympääntynyt. Ajattelin odottaa kesäkuun puolelle ja laittaa ruusupavun laatikoihin, jospa siitä saisi aitaa vasten jotain vihreää.

  Tästä kesästä taitaa tulla kasvitieteilijän välikausikesä. Kesäkurpitsaa on, tilliä ja persiljaa. Mutta yrtitkin odottavat kaupassa. Tomaatteja sentään olen käynyt ostamassa 4 taimea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kelloköynnöksen itävyyvs oli alle 30%, Tuli jotenkin huijattu olo...

   Poista