torstai 15. toukokuuta 2014

Vielä kuvia matkalta

Vielä muutama kuva matkalta. Hotelli oli Queen Boutique Hotel, noin kilometrin päässä Krakovan vanhasta keskustasta. Ihan noin luxyry huone meillä ei ollut, mitä noissa kuvissa vilisee. Ihan perus kahden hengen huone. Mutta ihan ok. Ja henkilökunta oli ystävällistä. Ainoa moite, minkä pistimme paulutelapuun, oli hotellin aamupala. Sinänsä ihan hyvä, mutta AINA ihan sama. Minä kun en pekonia, munakasta tai muutakaan lämmintä aamuisin saa alas (ja joka aamu näkyi olevan), niin leipä, juustot ja kahvi tulivat tutuksi. Eikä mitään vaihtelua esim juustotarjottimella... No, oli se silti monipuolisempi aamupala kuin kotona. Turhaan valitan...

 
Hotellin takapihaa huoneemme ikkunasta kuvattuna. Ei ehditty istuskelemaan siellä. Oli muuta ohjelmaa koko ajan. Olin tyttäreni kanssa liikkeellä kellon ympäri.Paavihan julistettiin äskettäin pyhimykseksi. Se näkyi kyllä Krakovassa. Ja yksi matkan liikuttavimpia hetkiä oli, kun pienet päiväkotilaiset veivät omia kukkakimppujaan Paavin muistomerkille. Ei taideta Puolassa keskustella "suvivirrestä". Paavin muistomerkille ON vietävä kukkia. En kehdannut ottaa kuvaa edestäpäin. Näki, että kukkakimput olivat kotoa tuotuja. Jokaisella erilainen. Ja joku kimppu vähän rupsahtaneempi kuin toinen. ("Äiti, huomenna on oltava kukkakimppu Paavin haudalle". On sitä äidellä huolehtimista jos toistakin...)


Suomalaisen mittapuun mukaan kukat olivat halpoja. Ruusu alle 70 senttiä... Tai tuo pieni etualan kimppu 3 euroa.Kahvilan sisutusta ja suklaataiteilija.


Geokätkentäharrastukseni johdatti minut myös eräälle juutalaiselle hautausmaalle. Ihan mukava idea käyttää nuo vanhat hautakivet aitaan. Saavatpahan pidemmän elämän. Ja nyt vasta sain tietää, että miehen on aina pistettävä kipa (tuo pieni pyöreä lakki) päähänsä, kun tulee juutalaiselle hautausmaalle, omasta uskonnostaan riippumatta.

Nyt välillä arkea ja uutta matkaa odotellessa.


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia Krakovasta ja kaunis hotellin piha-alue.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krakova on kyllä mukava kaupunki. ja ei ehditty piha-alueesta nauttia kuin ikkunasta...

      Poista