keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kaatopaikalla

Jostakin kuulin, että kesämökistä saattaa helposti muodostua kaatopaikan esiaste. Vähän niin on meillekin käynyt. Asiaa edesauttoi se, että sain mökin perintönä ja kalustettuna. Nyt sitten pinnani tuli täyteen joka paikasta pursuavaa tavaraa. Ei muuta kuin vuokraamaan peräkärryä ja kuskaamaan ylimääräistä tavaraa kaatopaikalle. Ja kyllähän sitä tavaraa tuli. Vanhat laiturin ponttoonit, vanhat lattian korkkimatot, rämä polkupyörä, toimimaton aggregaatti, vanha grilli... näin esimerkkinä mainitakseni. Sekä parikymmentä erilaista kanisteria täynnä mitä erilaisimpiä öljyn litkuja. Ihan täysi kuorma tuli, hyvä että peräkärryn kuomu mahtui kiinni. 

Itse kaatopaikka oli tosi positiivinen yllätys. Toimistosta tuli ystävällinen herrasmies neuvomaan, mihin mikäkin jäte kipataan. Poltettavaa, puuta, metallia, kaatopaikkajätettä. Ja arvatkaas, paljonko kaatopaikkakäynti maksoi? Vaivaiset 10 euroa! Ja tuohon hintaan ihmiset viitsivät jättää sohvakalustoja ja tv:tä pitkin metsiä ja parkkipaikkoja. 

Minä en ole koskaan ajanut autolla, johon on kytketty peräkärry. Nyt olen. Autollahan ei peräkärryn kanssa saa ajaa kuin 80km/h. No, kytkin vakionopeusmittarin 86km/h... Ja kyllä oli vaarallisia ohitustilanteita. Mitähän kaikkea rekkakuskit joutuvat näkemään? Välillä tuli mieleen eräs vanha hollantilainen (?) mainos, jossa vanha pariskunta köröttelee hiljakseen tyhjällä maantiellä. Radiosta kuuluu varoitus ruuhkasta. "Mitä, eihän täällä ole mitään ruuhkaa" toteaa mummeli miehelleen. No, takana oli kilometrien jono... Samoin minä keräytin jonoa taakseni ja sopivan tilaisuuden tullen autoja ampaisi ohi, eivätkä kaikki niin turvallisesti.

Nyt on mökillä siistiä. Ei tarvitsisi huvilajahuussienkaan Eva Wuiten kauhistella ympäristöä.

Tomaattisatoa saadaan kohta.


Pihan pionit, ruusut ja syreenit kukkivat kauniisti. Kukinta on kyllä mielestäni ainakin kolme viikkoa jäljessä normaalista. Tämä meidän kerrostalopiha on saanut pihapalkinnonkin. Arvaatkas kuka oli osana suunnittelemassa :)
2 kommenttia:

  1. Oi miten upeita kukkakuvia. Meillä on mökin kanssa sama tilanne. Äitini lupasi oman vanhan kotimökkinsä mulle ennakkoperintönä ja nyt sinne on roudattu tavaraa, kun pitäisi alkaa tehdä remonttia. Muuten ei kohta ole mökkiäkään. Ja viime kesänä kaadettiin puita ja risuja on joka paikka täynnä. Nurmikkoa ei kaikin paikoin pääse leikkaamaan. Ehkä sitten ensi kesänä. Muutenkin tämän kesän mökkeily on ollut vähäistä. Pojat siellä intissä ja viikonloppuna kotona, niin eihän niitä huvita mökille lähteä. Eikä äiti malta ilman poikiaan.....koira olisikin ainoa, jonka saisi aina mukaan. Tosin kylmää ja vettä on riittänyt. Eli eipä siellä niin hääviä ole ollut. Mukavaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä ollut kylmä mökkikesä. Ja meilläkin olisi tiedossa ainakin mökin ulkoremontti. Ehkä ensi kesänä... Se pitäisi tehdä aikaisin keväällä, ennen kuin hyttyset tulevat.

      Poista