sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Satokausi menetetty

Satokausi on menetetty ainakin mökin kasvatuslaatikoiden suhteen. Kylmä kesä tuonne heinäkuun puoleen väliin ja jatkuvat sateet. Ei hyvä. Luomuviljelijä serkkuni sanoi samaa. Ja sanoi asiaan vielä vaikuttaneen sen, että itse maaperä on ollut pitkään kylmää. Ei siinä mikään idä saati kasva.


Takana kehäkukat ja auringon kukat ovat nippa nappa lehdellä. Tillistä ja persiljasta näkyvät vasta sirkkalehdet. Etualan laatikosta ei pysty edes saatinlehtiä vielä ottamaan. Basilika pilkistää, oregano ja sitrunaabasilika ovat ilmeisesti hyytyneet koleaan kesään.

Vertauksen vuoksi kuva viime kesältä, toisesta suunnasta otettuna. ja tämä kuva on otettu viime vuoden kesäkuussa...


Mistähän saisin semmoisen ikkunanpesu-pistoksen? Huomasin makuuhuoneen ikkunan välissä olevan ainakin kymmen kärpäsen raatoa. Mitenhän ne ovat sinne päässeet? Ja milloinhan pesin tuon ikkunan viimeksi?

Kerrostalomme pihamaalle on ilmestynyt pikkuinen jäniksen poikanen. Itse äiti (?) on majaillut näillä huudeilla jo monta vuotta. Tuossa se poikanen taas rousukttaa ruohoa, tosin sen verran kaukana, ettei siitä kuvaa saa. Toivottavasti säilyy hengissä ja osaa varoa autoja. Äidistä sain kerran kännykällä valokuvan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti