keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Eka viikko takana

Yksi viikko on siis takana minulle jo niin tuttua painonpudotusta. Nälkä ei ole ollut (no, joskus, kun en ole ehtinyt syödä) ja mielihaluja ei ole ollut. Tämä on nyt tätä. Aterioikseni ja ateriarytmikseni on muodostunut seuraava:


- Aamupala: kaksi ruokalusikallista (siis sellaista lusikallista, mitä sillä saa kauhaistua) turkkilaista jugurttia, päälle mustikoita ja noin 3/4 dl mysliä. Lisäksi maitokahvi.
- Lounas: (Tämä on nyt vähän vaihdellut. Pääsiäisenä anopilla jne. En viitsinyt mainostaa olevani laihdutuskuurilla...) Pääosin 2 1/2 dl kasvisosekeittoa, lisänä pari lusikallista raejuustoa. Kaupoissa on ihan kivat valikoimat valmiita keittoja. Ja joskus lisänä PIENI leipä. Tai sitten runsas salaatti jossa on vähän lihaa tai kananmuna.
- Illallinen iso runsas salaatti, mukana aina kalaa tai kanaa. Ja ehdottomasti mukana aina puolikas avokadoa. Se antaa mukavan täyteläisen lisän annokseen. Ja on kait terveellistäkin.
- Illalla, jos on kova nälkä (ei ole kyllä ollut) Valion vähäkalorista mehukeittoa.

Vaaka on osoittanut ihan mukavasti alaspäin meneviä lukemia. Paitsi eilen aamulla painoin 100 grammaa vähemmän kuin tänään... Mutta siitä nyt ei kannata huolestua.

Mutta olen yllättynyt siitä, että kuinka "työlästä" on saada päivän aktiivisuustaso täyteen. En ole onnistunut siinä kuin yhtenä päivänä. Laskeekohan ranneke askeleet, jos pidän molemmin käsin ostoskärrystä kiinni?

Vaikka liikunta ei paljoa painonpudotukseen vaikutakaan, tarjoan seliseli -osatoon seuraavaa: rapakelit. Ja koiratkaan eivät pidä kävelystä asfaltilla, joka on täynnä pieniä teräviä kiviä.


Tänään kaupasta lähti mukaan tämä, jaloleinikki. Ostin myös myöhästyneen pääsiäiskukan, vaaleanpunaisen narsissi-istutuksen. Tosin ei se ollut vielä kukassa kaupassakaan, joten kukintaa odotellessa!

6 kommenttia:

 1. Oon huomannut tuon saman vaikeuden aktiivisuustason kanssa ellei käytä sykevyötä tai käy oikein pitkällä ja reippaalla lenkillä.

  Ateriasi kuulostaa hyviltä. Mietin että voisin kopsata :) pienin lisäyksin. Illtapäivään lisäisin välipalan ja iltaan kevyen iltapalan.

  Ihana tuo jaloleinikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä toimii näin. Minusta tuntuu, että jos syön välipaloja, niin painokaan ei putoa. Tai sitten pitäisi lisätä sitä liikuntaa, joka ei kyllä paljoa vaikuta painonpudotukseen.

   Poista
 2. Tsempit sulle! Itse en ole saanut vielä mitään aikaiseksi, olen edelleen pitäis-tehä-jotain-vaiheessa. Huoks. Lukemat melko samat kuin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raivostuin taas itselleni, kun en enää löydä kaupasta sopivia vaatteita. Tai löytyy siis jotain telttoja. Tai Marimekon koko 44... Lyhyenä ihmisenä nuo Marimekon tunikat kävisivät minulle mekosta.

   Poista
 3. Kevennys o tääläki menosa, tyttären häät o heinäkuusa ja johonki kolttuun o mahuttava :D Tasasella mukavalla tahilla onki jo puonnu vuojenvaihteesta reilu 8 kilua, kaikkia oon syöny, mutta ensimmäistä kertaa opettelen nyt sitä kohtuutta. Tästä o hyvä jatkaa, tsemppejä meille, joilla o nii kuiva huoneilima, että vaatteekki kutistuu :D :D Ja ihkua kevättä Manta, päivänvalo on jo hurrrjasti lissäyny <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset tyttären häät ovat hyvä motivaattori. Minunkin pitää opetella sitä kohtuutta, se on vain niin vaikeaa. Ja 8 kilua, sen varmaan jo huomaavat tuttavatkin! Ja ihana päivänvalo!

   Poista