tiistai 11. kesäkuuta 2013

Lenkkeilyä Lindoksessa

Heräsin joka aamu Lindoksessa siinä klo 6.00, ilman herätyskelloa. On näköjään jäänyt työrytmit päälle. Kolmena aamuna jaksoin flunssasta huolimatta lähteä lenkille. Hotellimme sijaitsi lahden pohjukassa "kuopassa", josta oli poispääsy vain ylämäkeen. Tuonne Lindoksen keskustaan oli taivallettava tappavaa ylämäkeä noin 2,5 km.


Eli tässä kohtaa on uuden Lindoksen keskus, vanha kaupunki on tuolla alhaalla. Ensin siis nousua 2,5 km, sitten laskeutuminen tuonne vanhaan kaupunkiin. Ja paluu hotellille päinvastoin. Yhtenä päivänä nousimme vielä tuonne kukkulan päälle paikalliseen Akropolis-temppeliin. Matkaa en tiedä, ehkä kilometri vuoren rinnettä mutkitellen, mutta ylöspäin nousua oli 116m. Ja minä tein sen! En olisi ikinä uskonut jaksavani nousta tuonne. Sinne olisi ollut aasikyyditys, 5 euroa suunta, mutta säälin aaseja sen verran ja suomalaisella sisulla nousu kyllä sujui.


Vanhan kaupungin kujat olivat kapeita. Kaupunki on ollut asuttuna jo 1000 vuotta eaa. Uusia taloja kaupunkiin ei saa rakentaa, rakennusperintö on tarkoin suojeltu. Täällä ei autolla ajella. Ja koska olimme liikkellä aikaisin, saimme myös nauttia ihanasta rauhasta. Mutta sitten siinä klo 10.00 paukahtivat paikalle ensimmäiset bussilastilliset turisteja. Ja heitä riitti. Vuoroveden tavoin he vyöryivät kaduille ja rauha oli mennyttä.

Kukkulan laen linnoitusta kunnostetiin. Nämä pylväät ovat selvästi uustuotantoa.

Ketä lie tuossa istuu, mutta minä pysyttelin viisaasti pois reunoilta. Minkäänlaisia suojakaiteita ei oltu edes turisteja varten rakennettu ja tuosta oli siis se yli sadan metrin pudotus alaspäin. Vähän minua hirvittivät ne turistit, jotka nousivat noille kivipaaseille seisomaan ja valokuvauttivat itseään. Minua huimasi jo pelkkä ajatus.

Aviokki reippaampana kuin minä, teki joka päivä tuon reissun kahdesti. Siis nousu kylään ja laskeutumine vanhaan kaupunkiin. Ja paluu päinvastoin. Jotta emme olisi olleet kokonaan hotellin tarjonnan (ja minibaarin) varassa, hän lähti aamuisin täydentämään nestevarastojamme. Vissyä kului uskomattomia määriä. Ja iltapäivällä hän kävi ostamassa iltapäivälehden, Daily Mailin. Lehti painettiin myös siellä. Näköjään brittituristeja on niin paljon liikkeellä, että homma kannattaa. Iltasanomia ei näkynyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti