tiistai 3. joulukuuta 2013

Ei ihan paras päivä

Ei mennyt kaikki ihan niinku srömsöössä tänään. Tai pientähän tämä on maailman murheiden kohdalla. En nimittäin saanut autoa osumaan ihan parkkikatokseen... Vesisade oli sulattanut pihan liukastakin liukkaammaksi ja auton kitkarenkaat eivät sitten pitäneet. Ja kun vastakkaiseen parkkiruutuun oli auto jätetty vähän perä liian pitkälle, eipä siinä oikein mahtunut kääntymään. Joten kun ohjasin autoa omaan ruutuun (joka on muuten pirun hankalaa), kuulin pienen karahduksen, pistin samatien pakin päälle ja kuulin toisen karahduksen. Eli ensin otti auton puskuri naapuriauton kylkeen kiinni ja sitten osui omasta autosta peruutettaessa sivupeili katoksen tukipilariin.

Tosin kuulostaa pahemmalta kuin vahingot sitten onneksi olivat. Se naapuriauto on se äitini auto. Sen kyljessä näkyy vain pieni valkoinen viiva. Lähtee varmaa kynnellä rapsuttaessa pois. (Ajamani oman auton puskuria en harmituspäissäni edes katsonut, Aviokki ei ollut nähnyt siinä mitään vikaa. Pitää katsoa päivänvalolla paremmin). Ja sivupeilin sivusta lähti kyllä maalia... Mutta sekin on kuulemma korjattavissa.

Mutta koskaan en kyllä tämän jälkeen yritä ohjata autoa niin pienessä kulmassa parkkiruutuun. Jos ei onnistu niin ei onnistu. Olen ajanut autoa koko pienen ikäni. Koskaan ei ole sattunut mitään kummoista. Kahdet sakot olen saanut. Ensimmäiset olivat parkkisakot. Ihan huolimattomuuttani ne sain, vaikka maksoin parkkimaksut ja kaikki. Toiset tulivat sitten punaisia päin ajamisesta. No, edellä oleva kuski körötteli noin 20km/h eteenpäin ja minä päätin mennä hänen perässään ylämäessä olevista liikennevaloista. Taas oli liukasta... Sitten nakki napsahti.

Mutta kuitenkin...

Pistin tämänkin ristipistotyön samanlaisiin kehyksiin kuin edellisen postauksen kynttilätyön. On tainnut lapsosella ollut ristipistoihin tykästynyt opettaja. Muistan, kun lapseni kysyi puolihuolimattomasti, etta "mitä horoskooppimerkkiä olen?" - Kauris. Niinpä sain sitten joulupaketista tuon siististi tehdyn horoskooppitaulun!

8 kommenttia:

 1. Peruutitko auton vai ajoitko nokka edellä? Mä olen hirveästi viime vuosina opetellut meidän ison farmarin kanssa peruuttamista joka paikkaan. Musta tuntuu et peruuttamalla saa paljon pienempiin reikiin auton tungettua eli kääntyy paljon tiukemmin ja vaivattomammin mutta vaatii sitten tietty itseluottamusta ja osaamista:)

  Ai tuo on horoskooppimerkki?:) Ajattelin että se olisi pupu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole ikinä opetellut peruuttamaan taskuparkkiin... Tiedän kyllä, että auto kääntyy silloin helpommin. Meidän taloyhtiön parkkipaikka on vaan niin vilkas, että jos minä alan siinä hissukseen taskuparkkia opetttelemman, saan aikaan aikamoisen ruuhkan...

   Poista
  2. Juu sitä pitääkin opetella muualla. Ja taskuparkki varmaan on huono autokatokseen ajaessa:D

   Poista
  3. Kuulemma ne opettaa sen nykyään jo autokoulussa... Ei minun aikana...

   Poista
 2. Minä en muista tehneeni koulussa ristipistotöitä ollenkaan. Aika jännä.

  Parkkipaikat on kauheita. Jos ei itse törttöile, niin sitten joku muu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teinköhän minäkään koulussa ristipistotöitä? En muista. Yhden villatakin neuloin yläkoulussa. Se oli semmoinen vähän järkevämpi tuotos. Se on varmaan aika paljon opettajasta riippuvaa, mitä tekstiilityön tunneilla tehdään.

   Joo, monenlaista liikennekäyttäytymistä sitä on tullut kohdattua...

   Poista
 3. Auts, no se o kuitenki vaa peltiä, sen saa korjattua.... täsä muutama viikko takaperi oltii Ritaharjun Jyskisä, tiiäthä nää että sielä o iha ssssairaaan iso parkkipaikka, Maskun eesä oli pari autua ja Jyskin eesä vaa meijän auto... olin siinä kassojen lähellä kattomasa tyynyjä, ku se myyjä huuteli mulle, että onko se teijän tuo musta auto tuosa, mää siihe että joo, mitä siitä... ni se sano, että joku perruutti siihe justiinsa pahki :/ Voi pyhät pyssyt, sen kokosella parkkipaikalla joku onnistuuki semmosen tempun tekkeen, isäntä lähti ulos ja se muija, oisko ollu semmone viiskymppine, että ku musta auto, ni hän ei nähäny sitä. Ruoja sentää, keskellä kirkasta päivää, mitenkähä se o hengisä pysyny tuola liikenteesä, ei kait meillä sentää ainut musta auto oo.

  No eihä se auttanu ku viiä sitte korjaamolle näytille ja sitte ku osat oli tilattu, ni sinne pariksi päiväksi hoitoon ja lasku oli 1200 eurua.... sehä meni tietenki vakkuutuksen piikkiin, mutta kyllä siitä tuli vaivaa meillekki. Mutta niinku sanottua, ni peltiä se vaa o...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, peltiähän se vaan on, mutta tuommoinen ylimääräinen vaiva aina sapettaa...

   Poista