torstai 19. joulukuuta 2013

Muistilappu

MInulla on tapana kirjoittaa muistiin asioita, joita pitää tehdä. Joko pidemmällä aikavalillä tai sitten melkoisen pian. Sitten viivailen tehtyjä asioita yli. Jotkut asiat tulevat tehtyä, jotkut ei sitten milllään. Tekemättömät jääkööt. Eivät sitten olleetkaan niin tärkeitä.

Toinen muistiinkirjoittamisen muoto on ostoslista. Eilen istuin sohvalla ja kirjoittelein muistiin vielä ostamattomia jouluruokia, lähinnä mausteita ja muuta pientä. Ja apuva! Tänään kaupassa en sitten löytänytkään ostoslistaani! Minuun iski melkein paniikki. Mitä ihmettä minun piti ostaa? Mutta kun oikein pinnistelin muistini kätköjä, kyllähän sieltä paljastui pikkuhiljaaa esim. lasimestarin sillin ainesosaset. 

No, viidestätoista ostoslistalla olevasta asiasta muistin yksitoista... Unohdin mm. maidon. Meillä ei maitoa kulu, mutta kun muuta porukkaa tulee joulun pyhinä syömään, täytyy olla myös maitoa. Onneksi sitä saa lähikaupasta. Ostokset painoivat raskaasti. Ostin mm. äidilleni pikkukinkun, kun hän sitä toivoi. Kun pääsin kodin parkkipaikalle, soitin Aviokille ja pyysin kantamaan ostoksia, herätin hänetkin päiväunilta...

Meidän joulu on imurointia vaille valmis!

Keittiön ikkunasta kuvattu. Lähes korkkaamaton hanki ja urhea pikku pihlaja, joka ei ole raaskinut tiputtaa lehtiään.

4 kommenttia:

 1. Sulla on hyvällä mallilla jouluvalmistelut. Hyvä sinä! Mäkin teen muistilistoja, ei tarvitse raahata aivoissaan turhaa muistamista ja voi miettiä ihan muita. :)

  Teil on lunta! Meil on maa musta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sanotaan, että aivoille pitää antaa työtä. Mutta olen huomannut, että aivojen työtä voi myös helpottaa. Jatkuva muistelu - mitä mun pitikään ostaa ym.- on rasittavaa.

   Ja lisää lunta tulee koko ajan!

   Poista
 2. Voi että olen kateellinen tuosta lumesta! :( Meillä on kuraa, kuraa ja kuraa! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tulee edelleen, mutta huomiseksi on luvattu vesisadetta...

   Poista