maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulukalat

Minulla on ollut jo vuosia tapana, että haen Stocmannin herkusta joulukalat. Tungos on aina mitä mahtavin. Tänä vuonna ajattelin olevani oven takana jo klo 8. Ja höps! Aamulla nukutti niin makeasti, että sain itseni liikkeelle vasta hiukan ennen kymmentä. Vielä ennen kauppaan menoa kävin oikein kahvilassa kahvilla ja keräsin energiaa ostosreissua varten.

Ja kaupassa oli sama tuttu tilanne. Minua ennen oli yli 130 henkilöä jonottamassa vuoroaan. Mutta aika kului nopsaan. Näpyttelin kännykällä multimedisviestit niille, joille ei tullut lähetettyä joulukorttia. Itse asiassa lähetin vain viisi joulukorttia, kaikkien vastaanottajat olivat yli 75-vuotiaita... Näin paria entistä työkaveria ja paria muuten vaan tuttua henkilöä. Siinä oli sitten aikaa vaihtaa kuulumisia. Ja ihmisten tarkkailu on mukavaa ajanvietettä.

Eräskin frouvashenkilö otti vuoronumeron ja parkkeerasi itsenä aivan kiinni kalatiskiin, vaikka siinä vaiheessa hänenkin edellään oli varmaan jo 150 asikasta. No, saahan siinä odottaa ja estää muiden asiakkaiden näkyvyyden.

Eräs mies kyseli kaiken mahdollisen myytävistä kinkuista. Mistä, mitä se ja se tarkoittaa, miten se valmistetaan jne. "Otan tuon!" (Myyjä pakkasi kinkun) "Ei kun otankin tuon!" (Myyjä purki edellisen paketin ja pakkasi uuden kinkun) No, saahan sitä valita, kysellä ja pitää yhtä myyjää omanaan ainakin 20 minuuttia.

Pari vuotta sitten erään pariskunnan mies hermostui tungoksessa. Vaimo tiuskasi takaisin "Sinä kun et koskaan käy kaupassa, tämmöistä se on!"

Nyt on joulu pulkassa, kinkku uunissa ja minun ei tarvitse poistua kotoa mihinkään moneen vuorokauteen! No, ainakaan mihinkään ikävään paikkaan.


Näitä on nyt 69, kun äidin kotipaikan Prismasta löytyi vielä yksi, jota minulla ei ole.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Samoin sinne! Tässäpä nämä joulukoristeet sitten ovatkin. Ei viitsitty edes kuusta laittaa.

   Poista
 2. Mahtava tonttujoukko! Oikein hyvää joulua!

  VastaaPoista
 3. Hyvvää Joulu Manta <3 Nyt aletaa sitte ottaamaan sitä päivän jatkumista :D Ohan mahtava orkesteri sulla sielä, hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, näitä on tosiaan tullut kerättyä. Mutta enpä sitte muuta joulukrääsää kerääkkään. Joulun jatkoja!

   Poista