sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kevättä ilmassa

Ne on näköjään taas jotkut urheilukisat maailmalla. Avajaiset olivat komeat mutta tylsät. Paitsi Tsaikovskin Joutsenlampea olisi voinut kuunnella enemmänkin. Minä olen jo kauan sitten menettänyt luottamukseni ja uskoni kilpaurheiluun. Sääli, jos joku siellä yrittää kaurapuuron voimalla kilpailla, kun sitten joku hyvät lääkärit omistava urheilija vie voiton...

Niinpä Aviokin jäädessä penkkiurheilemaan, minä lähdin lenkille. Kaksi tuntia meni. Lämpöä +2°C. Ihanteellinen helmikuun sää. Toivottavasti ei enää kylmene. En tiedä, onko tämä voimistuvaa kasvihuoneilmiötä, mutta onhan niitä lauhoja ja lyhyitä talvia ollut ennenkin. Eikös ne kerran 20-luvulla aloittaneet kylvöhommia joskus maaliskuussa? (Ja sitten tuli takatalvi toukokuussa)

Selkäkipukin on melkein voitettu. Pari kertaa lenkillä tuntui kipua, mutta ei sellaista vihlovaa kipua kuin alkuviikosta. Ja tänään oli avokadon istutuspäivä. Juuri on kasvanut niin pitkäksi, ettei se enää kauan olisi juomalasissa mahtunut kasvamaan. Toinen siemen ei ole muuttunut miksikään. Annanpa se säälistä yrittää vielä kasvattaa juurta. Pyöristettynä liki puolitoista kuukautta tuo toinen siemen on ollut lasissa juurtumassa.Entäs miten saadaan nainen rautakauppaan? Perjantaina olivat K-raudassa tulppaanit tarjouksessa. 15 kpl 5 euroa. Ostin kaksi kimppua.


12 kommenttia:

 1. Hyvin lähti avokaadosi alkuun. Tämmöiset kokeilut on hauskoja ja halpoja.

  Selälle parasta on kävely, hyvä kun selkäs on jo notkeemassa kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se selkä ainakaan makoilemalla parane.

   Pitää muuten a l k a a h a n k k i m a a n muitakin kevään siemeniä. Viime keväänä en enää saanut haluamiani silopersiljan siemeniä. Tai sain, mutta joltain ihme tuottajalta. Ja ei ne oikein kasvaneetkaan.

   Poista
 2. Multa jäi jopa avajaiset väliin. Yleensä tulee jonkun verran katsottu kisoja, mutta nyt jostain kumman syystä ei kisat nappaa yhtään.

  Toi sun avokadoprojekti on tosi mielenkiintoinen. Täytyy tosissaan ruveta miettimään omiakin kevätistutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi sanoa kokemuksen syvällä rintaäänella, että yksi kolmesta siemenestä itää...

   Tuskin minäkään olisin edes avajaisia katsonut, mutta kun meillä asuu joku jo äidinmaidossa urheilugeenit saanut. Ja uskoo puhtaaseen urheiluun. Viimeiseen asti väitti, ettei pesäpallon sopupelit ole totta...

   Poista
 3. Kilpaurheilusta samaa mieltä. Mulla asuu jossain syvällä tosi innokas puutarhuri, jolla kuitenkaan ei koskaan se innostus leviä käytäntöön asti... Tai jos leviääkin, niin kasvit kuolee silti. :D Mielenkiintoista seurata, kuinka avokadon kanssa homma etenee. Peukut on pystyssä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikanaan meillä oli olohuoneessa iso ja aurinkoinen ikkunalauta. Joka vuosi kuvittelin istuttavani ja esikasvattavani siinä taimia tulevaa kesää varten. Haaveeksi jäi...

   Poista
 4. No nyt on kerrankin kunnolla tulppaaneja. Oiva ostos! Ihana ja näyttävä kimppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastellut olen ja leikannut välillä uutta imupintaakin... :)

   Poista
 5. Tulppaanit on parhautta! Ostan niitä vähän väliä. Laaduissa on eroja, joskus marketin tarjouskimput kestää parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritän ostaa aina mahdollisimman supussa olevia. Viikon kestävät maljakossa.

   Poista
 6. Upeita tulppaaneita. Tulppaanit luo toivoa keväästä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuovat. Pitää vähän rajoittaa, ettei aina osta uutta kimppua...

   Poista