tiistai 18. helmikuuta 2014

Pientä eloa

Tasaisen harmaat päivät lipuvat ohitse. Lunta, räntää, vesisadetta. Ei aurinkoa. Töissä samat rutiinit, päivästä toiseen. Voi, kuinka haluaisinkaan edes jonnekin pienelle reissulle. Jonnekin, missä aurinko paistaisi ja voisi istahtaa vaikka katukahvilaan ja vain katsella ohi kulkevia ihmisiä. 

Huomenna ratkeavat työpaikan pakkolomat/säästövapaat. Itse olen päättänyt ottaa tuon säästövapaan. Saanpahan ainakin itse päättää, milloin kunta säästää minun palkkani. Jos valitsisin pakkoloman, olisi työnantajalla oikeus päättää lomauttamisajankohtani. Kovat ammattiyhdistysaktiivit suosittelevat pakkolomia, koska se osoittaisi, etteivät työntekijät noin vain sopeudu kunnan säästötoimiin. No, meillä valinta menee suurinpiirtein fifty-sixty. Ja tuon säästövapaan valitseminen kohdallani tarkoittaa sitä, että loman ajalla pitää tehdä pieni keväinen kaupunkimatka jonnekin... Ei sitä tuollaista keväistä matkustusmahdollisuutta taida seuraavan kerran tulla kuin eläkkeellä. 


Ja avokadon siemen on kasvattanut jo näin pitkän verson! Toisen siemenen heitin pois, koska se ei osoittanut minkäänlaisia elonmerkkejä. Siemenkin oli muuttunut kuoren alla ihan harmahtavaksi. 

Mutta näillä mennään. Talvilomaa, aurinkoa ja säästövapaita odotellessa!

4 kommenttia:

 1. Samaa täällä jännitetään noiden pakkoloma-säästöasioiden suhteen. Jokin kiva pieni loma kelpaisi minullekin. Piristäisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun työvuosia on paljon takana ja vielä ties kuinka monta edessä, pieni ylimääräinen loma ei haittaa.

   Poista
 2. Lippu korkialla Manta, kyllä se tästä taas iloksi muuttuu, eikö ookki ihkua köö päivä o jo venyny nii mahottomasti, moon iha riemuissani. Mulla se o reissu tievosa ens kuun loppupuolella, aurinkoaineekki tuli justiinsa Englannista asti, ku olivat sielä puolet halavempia ja o nii huippua ainetta, että pakko oli saaha, mää ku en meinaa oikee ruskettua mutta Bergasolilla kyllä ruskettuu, mutta täälä se o sika kallista. Lommaa ootellesa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Huomenna, kun homma ratkeaa, alkaa tämä tyttökin katastella lomajuttuja!

   Poista