sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Loskaa

Aamun lenkki PoikaKoiran kanssa meni todellisessa loskassa rämpiessä. Ainakin 15 vuotta palvelleet maastokenkäni ovat sen verran kuluneet, että jostain sauman raosta vesi pääsi sisälle kumpaankin kenkään ja lopputuloksena olivat läpimärät jalat. Kumisaappaat olisivat olleet paras vaihtoehto, mutta niillä on aika hankala kävellä ainakin pitkiä matkoja. Tänäänkin ulkoiluun meni liki kaksi tuntia.

Säästövapaat on sitten anottu ja IsoPomo on ne hyväksynyt. Otin vapaat Vapun molemmin puolin, tulee yhteensä 11 päivän "loma". Osa työporukastamme on periaatteessa pakkolomien puolella. Eli ei vapaaehtoisesti lomalle. Ja jos ammattiliittomme vetää kunnan tästä lomautuksesta oikeuteen ja voittaa sen, on pakkoloman valinneille tiedossa pidätetyn palkan palautus. Mutta tähän menee kaikkinensa yli vuosi. Ei silti, etteikö raha kelpaisi minullekin, mutta haluan itse päättää lomauttamisajankohtani, eli otin nuo säästövapaat. Pitää sitten elää vähän nuukemmin. Ja kysehän on vain muutamasta arkipäivästä. Onhan Suomessa ihmisiä, joiden pakkolomat ovat jatkuneet ikuisuuden...

Noiden vapaiden aikana aioin käydä pienellä kaupunkilomalla, Krakovassa. Huomenna ratkeaa, lähdenkö reissuun yksin vai kaksin ja varaan lennot sekä hotellin. Puola on toistaiseksi vielä halpa maa. Ja Krakova on siisti, ihana, keskiaikainen kaupunki. Edellisellä Krakovan visiitilläni en ehtinyt käydä esim. Auschwitzissä. Varmaan kamottava paikka, mutta kuulunee kohteisiin, jossa on käytävä.

Puolitoista vuotta sitten syksyllä otettu kuva. Kunnostettua juutalaiskaupunginosaa, Kazimierziä. 

Asiasta kymmenenteen. Tulppaanit kaupoissa ovat vaihtuneet ruusuihin. Tämä kimppu suorastaan pomppasi ostoskärryyni! Hiukan piristystä näihin harmaisiin päiviin. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!
4 kommenttia:

 1. Olimme viime syksynä Krakovassa ja kävimme myös Auschwitzissä. Kannattaa käydä, vaikka on hirveä paikka. Opastettu kierros on hyvin informatiivinen ja suoraan sanottuna minusta siinä oli ajateltu sitä, että kävijät kestävät paikan. Mm. Dr. Mengelen tiloja ei esitelty. Uhrien muisto ja kunnioitus oli kaikkialla läsnä.
  Krakova on hyvin kaunis, eurooppalainen kaupunki. Haluaisin käydä uudestaan mielellään siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon jäi viime kerralla näkemättä. Viimeksi oli syksy, nyt on kevät. Bongasin Krakovan läheltä mm. kasvitieteellisen puutarhan. Sielläkin pitäsi käydä. Lajisto on varmaan hieman erilainen kuin meillä.

   Poista
 2. Eilinen keli oli loistava, jos vertaa sitä tämän aamun lenkkiin. Vesi kellui jään päällä ja puiston puolella oli loskaa nilkkaan asti. Onneksi oli icebugit ja sen turvin pysyin pystyssä. Kyllä on ollut melkoinen talvi ja haaveet hiihtokeleistä saa varmaan nakata ensi talven varalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Nyt oli tällainen talvi. Toisaalta minä pidän lauhoista keleistä, mutta kait niitä pakkasiakin tarvitaan. Ettei vaan olisi sitä voimistuvaa kasvihuoneilmiötä...

   Poista