torstai 2. elokuuta 2012

Vähän eteenpäin

Aamulla sain sitten aikaiseksi soittaa äitini kotikunnan vanhustyöstä vastaavalle. Oli oikein hyvä puhelu ja tulin heti paremmalle mielelle. Sieltä sain konkreettisen puhelinnumeron ja nimen, jonka avulla aloitamme kartoittamaan äitini avun tarvetta. Kyllä apua näköjään saa, mutta sitä on osattava pyytää. Mutta tottahan on varmasti myös se, että jos joutuu johonkin laitokseen, niin siellä kyllä saa jäädä sängynpohjalle makaamaan. Resurssit ei yksinkertaisesti riitä.


Aamulla ilma oli syksyisen raikas. Nytkö se kesä sitten meni? Toivottavasti ei. Järkyttävää, jos joutuu töihin pyöräillessä käyttämään heti hanskoja... 


Huomasin tänään jomman kumman iltapäivälehden kannen otsikon "Kuinka pääset irti kesäkiloista?" ja sitten siinä perässä oli liuta julkkisten naamoja. Mutta eipä koske minua tuo juttu! Katsoin myös joku päivä pätkän Dr Phil -ohjelmasta. Siinä keskusteltiin laihduttamisesta. Vastakkain oli näitä jenkkilän laihduttajia, suurimman pudottajan treenaaja, Kelly Osbourne ym. Vastassa tietenkin pullukoita. Tulin kyllä pahalle päälle kuunnellessani näitä pullukoiden repliikkejä. "Ei minulle ole kukaan kertonut kaloreista". Siis haloo... "Ei minulla ole aikaa kuntoilla". En minäkään ole varsinaisesti kuntoillut, mutta silti laihtunut.  Siis tuli vain mieleen, että kyllähän syitä aina löytyy, miksi on lihava...


Hansaruusu. Saisipa mukaan myös tuoksun!

4 kommenttia:

 1. "Ei kerkee" on yleensä pätevä syy asiaan ku asiaan ;) "En saa aikaseks" tai "en viitti" ei kuulosa läheskään niin hienolta. Oikeesti kyse on vaan asioiden tärkeysjärjestykseen laitosta. Niille asioille, mitä pitää tärkeinä, löytää aina ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja en jaksa tarkoittaa yleensä en viitsi! :)

   Poista
  2. Syyt ovat kait suuremmaksi osaksi tekosyitä, asioita joilla voi yrittää sysätä vastuuta muulle taholle kuin itselleen ja siirtää esim. terveellisemmän elämän aloitusta hamaan tulevaisuuteen! :)

   Itse tiedän aivan varmasti lihoneeni syömällä liikaa eli olen syönyt enemmän kuin kuluttanut. Perimällä on ollut oma vaikutuksensa, mutta se ei selitä lihomistani. Kun uskaltaa tiedostaa tosiasiat, voi käydä käsiksi ongelmaan. Uskottelemalla itselleen ja muille asioiden johtuvan jostain muusta, on tuskin voimavaroja ja motivaatiota tehdä asian eteen mitään.

   Poista
  3. Minä olen lihonut yksinkertaisesti vain syömällä liikaa! Ja laihduttamisessa motivaatio ratkaisee kaiken.

   Poista