keskiviikko 1. elokuuta 2012

Sisustamista

Minä olen sitä ikäluokkaa, jonka nuoruuden ensimmäiseen omaan asuntoon kuuluivat Lundia-hyllyt. Niitä tuli ostettua tarpeen tullen pikkuhiljaa lisää. Matalampaa, korkeampaa, ovia, laatikoita, päätyjä. Ja ajattelin, että sitten kun lapseni lähtevät opiskelemaan, saavat he kodin perintönä siitä itselleen vähän aloitusmateriaalia kodin sisustamiseen. 


Mutta pah! Tyttäreni sanoi, että on aina inhonnut noita hyllyjä. Poikani sentään otti muutaman osasen. Yhden matalamman hyllysarjan sain onneksi myytyä. Nyt sitten meille palautui tuo poikani hylly. Kyllä sitä tarvittiinkin. Kirjoja on kaksin kerroin nykyisessä hyllyssämme. Joten hajoitin osan hyllykköä, lisäsin väliin tikkaita ja hyllyjä, järjestelin kaikki kirjat tekijän mukaan aakkosjärjestykseen. Sitten huomasin, että hyllykön päähän mahtuisi vielä 60 cm leveä osa. Mutta... Se oli millimetristä kiinni, että tuon levyiset hyllyt mahtuivat siihen. Ja toisessa päässä oli ainakin kaksi millimetriä tilaa. Yritimme yhdessä Aviokin kanssa työntää kolme ja puolimetristä hyllykköä oikealle. Eihän se inahtanutkaan. Ei auttanut muuta kuin purkaa jälleen kaikki kirjat pois ja sitten saimme liikautettua hyllykköä tuon tarvittavan millimetrin. No, tulipahan pyyhittyä ainakin pölyt huolella pois myös niiden kirjojen takaa, jotka olisivat voineet olla paikoillaan lisäysoperaation ajan.


Ja kyllähän tuo Lundia-hyllykkö on ihan sopiva, jos on paljon kirjoja. Ei siinä ainakaan hyllyt taivu kirjojen painosta, niin kuin erään ruotsalaisen huonekalufirman versiossa...


Minulle kirja on arvokas omaisuus, aivan kuten cd-levyt tai dvd-elokuvat. On kiva tietää, että siellä se on, vaikka ei sitä aina luekaan. Samoin kuin musiikissa, voin ottaa jonkun cd:n silloin tällöin tai katsoa elokuvan. Ja tiedän, että se on saatavilla, kun haluan nauttia siitä.


Päivän syömiset
- aamupala: kaksi mukia mustaa kahvia, kaksi vanhaa piparia, yksi mini Pirkka-jäätelöpuikko
- myöhinen lounas: 5 pientä uutta perunaa, vesisipulivoi kastiketta, 3 palaa silliä, coleslavia, kaksi lasia piimää ja kaksi rypsiporsas chilipekoni pötkylää
- illalla: saunakalja tai kaksi...


Elikkäs aika paljon on tänään mennyt ravintoa, mutta rehkittykin on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti