tiistai 31. heinäkuuta 2012

Herätyskello

Minä en koskaan nuku pitkään. Joskus kuuntelen huvittuneena nuorempia kolleegoja, jotka valittavat aamuisin, että "heräsin puoli kahdeksalta ja voi että olisi vielä nukuttanut..." Minun tekisi mieli silloin sanoa, ja olen sanonutkin, että minä heräsin kuudelta, eikä edes nukuttanut. Kait se unen tarve vanhemmuuttaan vähenee, mutta onhan se myös yksilöllistä.


Tarvitsen silti herätyskellon. En uskalla luottaa heräämiseeni. Tässä kesällä huomasin vanhan herätyskelloni pimenneen ja mykistyneen. Se oli sellainen lempeän herätyksen kello, jossa lamppu kirkastui vähitellen linnunlaulun säestyksellä. Muita ääniä olivat veden solina ja sammakon kurnutus. Aviokkini sanoi inhoavansa sitä kelloa... Mutta useinmiten heräsin ennen kellon hälytystä.


Nyt ostin tämän:
ihan peruskellon. Herätysääntä en tosin ole vielä testannut.


Äitikin on päässyt kotiin sairaalasta. Ja sitten taas viikonloppuna mattoja pesemään.


Kävimme tänään syömässä kiinalaisessa. Ei ollut mitenkään erikosta. Possunliha oli niin sitkeää, että jätin osan syömättä. Kanaa kyllä söi, mutta mietin aina, mistä riekalelihasta ne kiinalaiset ruoat oikein tehdään. Jotenkin minua epäilyttää se lihan alkuperä. Eipä tarvitse taas pitkään aikaan käydä kiinalaisessa. 

4 kommenttia:

 1. Mä kuulun niihin, kenen on vaikea nousta aamulla ;) Oon yrittäny siirtää unirytmiä järkevämmäks, eli mennä ajoissa nukkumaan ja nousta ajoissa. Jonneki 24 ainaki se kumminkin aina venyy.

  Kiva, että äitisi pääsi sairaalasta. Ja toivottavasti toipuu hyvin kotona. :) Voimia Sinulle.

  VastaaPoista
 2. Minun on aamuisin torkutettava vähintäänkin kerran kännykälläni. Survon sen siinä vaiheessa tyynyni alle, jotta hälytysääni olisi mahdollisimman pieni ja lempeä :) Itsensä huijaamista tuollainen torkuttaminen, mutta se tunne on vaan niin ihana, kun saa "lisäaikaa" unilleen :)

  Valoa tämän viikon haasteisiin ja asioihin!

  VastaaPoista
 3. Niin, joskus minua ärsyttää, kun voisin nukkua pidempään, mutta ei nukuta. Varsinaista väkisinmakaamista. Sitten jos on aikaa päiväunille, niin sitten kyllä nukuttaisi...

  VastaaPoista
 4. Mä en osaa nukkua päivällä, en vaikka ois miten väsyny.

  Ja torkuttaminen on oikein itsekidutusta. Siinä ei ehdi enää nukahtaa, vaan just ku on saamaisillaan unen, kello herättää. Yhtä inhottavaa kuin herätä vaikka vartti ennen kellonsoittoa, ja todeta, ettei kannata enää nukahtaa. Mä pomppaan aina heti ylös, vaikka väsyttäis kuinka.

  VastaaPoista