maanantai 9. heinäkuuta 2012

Pankissa

Minun piti käydä tänään pankissa. En olekaan käynyt konkreettisesti pankissa kuin joskus kaksi vuotta sitten. Nyt nimittäin (tai on siitä jo varmaan vuosi aikaa) PoikaKoira oli saanut lompakkoni hampaisiinsa ja tyhjentänyt sekä silpunnut sen sisällön perinpohjin. Sinne meni taksikuitti, joka olis mennyt firman piikkiin, K-kaupan plussaetuseteli ja kympin seteli. Keräsin kympin setelin palaset lattialta ja ajattelin käydä vaihtamassa sen joskus ehjään. Se hetki oli sitten tänään. Vuoroaan pankissa jonottivat suureen ääneen puhua hölöttävät romanit, maahanmuttajat, eläkeläiset ja minä. Kun jokainen odottaa vuoroaan se numerolappu kädessä, voi "pankkineiti" lähteä sieltä tiskinsä takaa vaikka mihin, kun se jono ei ole siinä nenän edessä. Toki lakisääteiset tauot ne on pankkineidelläkin. Jonotin ainakin 45 min. Ja siinä jonottaessani huomasin, kuinka eläkeläiset nostavat valtavia summia käteistä rahaa. Satoja euroja kerralla. Ei se sitten ole ihme, jos joku ryöstetään. Onko se pankkikortin käytön opettelu sitten niin vaikeaa? Ei ainakaan minun 86-vuotiaalle anopille.


Ostin tänään jälleen mansikoita ja testasin kahta erilaista täytettä niihin juustokakkumansikoihin. Mascarponejuusto täytettä ja appelsiinijuusto & creme fraiche täytettä. Jälkimmäinen oli parempaa. Mutoinkin syömiset ovat tänään olleet aivan erilaisia kuin viimeaikoina. Nimittäin tuttavamme thaikkuvaimo oli antanut anopilleni kevätkääryleitä ja chilihärkäkastiketta. Anoppihan ei kyllä niitä syö, joten hän antoi ne meille. (Näin siis palkitaan ulkomaalaisen vieraanvaraisuus ja halu olla ystävällinen naapurille :)) Oheen olisi toki voinut keittää riisiä, mutta kevätkääryleet ja kastike riittivät mainiosti. Ihanan maukasta ruokaa! Ja mausteista!


Parvekepuutarhani, olisiko kahdeksan viikkoa istutuksesta? Nyt huomaa tehdyt virheet. Noin pieneen tilaan ei kannata istuttaa kolmea köynnöstävää kukkaa (krassi, tuoksuherne ja aito elämänlanka). Krassi varsinkin isoine lehtineen vie paljon tilaa. Ja muutenkin harvennusta olisi pitänyt suorittaa enemmän. Osa kasveista kaatui viime viikon tuulissa ja ne rötköttävät ikävästi. Nuppuja on kyllä kovasti. No, kokeiltu on tämäkin ja ensi kesänä ollaan taas viisaampia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti