torstai 19. heinäkuuta 2012

Puhtaat valkeat lakanat

Minun pesukoneeni ohjelmakytkintä ei tarvitse paljon eri asentoihin käännellä. Pesen lähes kaikki vaatteet 60°C:n lämpötilassa. Uskon sitä biokemistien ohjetta, että bakteerit eivät tuhoudu alhaisemmassa lämpötilassa ja joku 40°C on vain vaateteollisuuden ylivarovaisuusmerkintä. Ja lajittelukin on yksinkertaista; mustat, valkoiset, punaiset ja kirjavat. Ja jostain syystä minulla on paljon valkoisia aluslakanoita. Niihin ei oikein tehoa tuo 60 asteen lämpötila. Varsinkin kun aviokki nukkuu useinmiten yläosa paljaana, likaantuvat lakanat entistä helpommin. Koneesta pois otettaessa niissä näkyy edelleenkin nukkumakohta.


Nyt päätin kokeilla isoäitien keinoa eli "keittää" lakanat. Melkeimpä jännittynenä asensin lämpömittarin 90°C:n kohdalle ja pistin koneen hyrskyttämään. Ja yllätys yllätys! Ainakin ensisilmäyksellä lakanat näyttivät todella hohtavan valkoisina. 


Tämän päivän syömiset menivät ihan poskelleen. Siivouksen loppuunsaattamisen kunniaksi   Aviokki haki uudesta lähipizzeriasta pitsat. Ihan vain siksikin, että voisimme testata tuon pizzerian pitsat. Oli hyvää. Tosin söin vain puolet. Ja en varmasti syö sitä toista puoliskoa. Voisikohan sen pakastaa?


Krassit kurkoittavat jo parvekkeen kaiteen yli ja ilahduttavat (?) ohikulkijoita. Tuoksuherneet ovat hävinneet taistelun. Aitoelämänlanka (kuvassa mm. kaksi lehteä oikealla ylimpänä) on kyllä kasvanut kovasti, mutta kukkia siinä ei vielä ole.

4 kommenttia:

 1. Minä myös pesen kaiken kuudessakympissä, vaikka se ei kuulemma tee hyvää vaatteille. Mutta siis; sain taannoin kokeiltavaksi Vanishin tuotteita ja olen aivan ihastunut niihin. Niitä on myös valkopyykille tarkoitettuja, joten voisit kokeilla sitä.

  VastaaPoista
 2. Mä meinasinkin kysyä just tuossa postauksessa tuosta Vanishista. Olen nähnyt siitä mainoksia ja täällä blogistaniassakin sitä on kehuttu. Pitää ostaa seuraavalla kauppareissulla!

  VastaaPoista
 3. Itse pesen valkopyykin (pääasiassa lakanat) yleensä aina +90asteessa. Säilyvät valkoisina ja kirkkaina.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Niin ne viikot vierivät nopeaan. Hyvää viikonloppua myös sinne!

  VastaaPoista