sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Ylimainostettu herkku

Ostin tänään puoli kiloa mansikoita (6,50€). Samoin paketin vaniljajäätelöä. Myöhäisen lounaan jälkeen siivutin kuppiin mansikoita ja päälle noin 1,5 cm:n paksuinen siivu jäätelöä. Eipä maistunut kummoiselta. Kumpikaan. Jäätelö tai mansikat. Mutta niin kait se on, että mansikoiden jalostus kuljetuksen ja pakastuksen kestäviksi on vienyt niiden maun. Tai sitten kun on mättänyt suuhunsa vuosia jotain keinomakeaa, ei tuollainen luonnon makeus paljoa herätä makuaistia.


Huomenna olisi sitten jälleen kuukauden ensimmäinen maanantai. Virallinen painon taulukointipäivä. Saas nähdä. Mutta painon pitää tosiaankin alkaa viitosella, menee aikaa sitten kuinka kauan tahansa, ennekuin jätän homman.


Päivän ruokailut
- aamupala: kaksi siivua minihiilarileipää, suvujuustoa, kurkkua ja kaksi palaa tummaa suklaata
- myöhäinen lounas: itse tehty kanasalatti (broileria, salaattia, tomaattia, kurkkua, hunajamelonia, fetaa, kevätsipulia ja oliiveja), lisäksi jälkiruoka: mansikoita ja vaniljajäätelöä.


Viikon luontokuva. Sudenkorento on kuoriutunut jommasta kummasta toukasta. Toukkahan saattaa viihtyä usemman vuoden järven tai joen pohjassa, kunnes se nousee maalle. Kuoriutunut sudenkorento oikoo itseään ja siipiään muutaman tunnin, parittelee ja kuolee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti