perjantai 20. heinäkuuta 2012

Puhtaat kirjavat matot

Kylläpä tämä viikko hurahtanut nopeaan. Töihinpaluustressikin alkaa iskemään päälle. Vielä pitäisi ehtiä tekemään vaikka mitä. Minä voisin ihan hyvin viettää aikani kotiäitinä, mutta mutta... pitäisi keksiä, miten rahahanat saisi aukeamaan. Tosin onhan töissä käymisessä omat hyvätkin puolensa, lainaan erästä FB tuttavaani "päivät kuluvat nopeasti ja lomat lähestyvät".


Nyt pitää lähteä käymään äidin luona. Hän on niitä ihmisiä, jonka rutiineihin kuuluu viikosiivous, verhojen vaihto vuodenaikojen mukaan, keittön kaappien pesu, ikkunoiden pesu kaksi kertaa vuodessa, vaatehuoneen vaatteiden tuuletus ja mattojen pesu säännöllisin väliajoin. Unohdinkohan listasta jotain? Minä olen onnellisesti unohtanut tuon perinnön. Mutta toki ennen oli enempi kaikkia tuhohyönteisiä ym. Nyt lupauduin auttaman äitiä mattojen pesussa. Siellä ne ovat saaveissa likoamassa, että minä tulen surauttamaan ne painepesurilla puhtaiksi. Itse kyllä ajattelen, että mitä noita puhtaita mattoja pesemään. Ei ne siellä yksinäisen ihmisen taloudessa ehdi likaantua. Sisällä ollaan aina sukkasillaan ja ei ole edes lemmikkieläimiä matoilla tepastelemassa. Mutta kun matot pitää pestä... huoh. Ja on äidinkin asenteissa tapahtunut muutosta, nyt hänellä käy siivooja. Oikein on kuulemma näppärä ihminen, vaikka aluksi häntä epäilyttikin koko homma.


Joten maalle siis tästä taas! Aamupalaksi on varattu näkkileipää, juustoa ja kurkkua. Myöhäiseksi lounaaksi uusia perunoita ja jotain lisuketta. Olen pikkuhiljaa lisännyt ruokavaliooni noita kuituja. Eli nyt pitäisi pystyä pudottamaan painoa normaalin ruokavalion avulla karppaamisen sijaan. Kahdeksan kuukautta paino putosi karppaamalla, mutta kuten olen sanonut, en missään vaiheessa aikonutkaan ottaa sitä pysyväksi ruokavalioksi. Mutta hyvin se auttoi laihduttamisessa. Ja yksin karppaushan ei auta, on myös laskettava kaloreita. 


Hyvää viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kyllä meistä nuoremmistakin löytyy niitä, jotka siivoavat tuon kaavan mukaan. :) Varsinkin joulusiivoukseni on varsinainen operaatio, jonka aloitan jo viikkoja ennen joulua. Jouluna talon täytyy olla täydellinen, pesen kaiken lattiasta kattoon, vaihdan matot, verhot, kaiken. Tämä on meillä sukuominaisuus, serkullani on jopa erityinen kampa, jolla hän ojentaa mattojen hapsut. Minusta se on jo hieman liiallista. :D Ei siinä ole kyse siivouksesta, vaan lopputuloksesta, minun mielenikin on kaaoksessa, jos ei ole siistiä. Ja kyllähän niihin mattoihin tarttuu pölyä ja puhtaat matot saavat koko talon tuoksumaan aivan ihanalta!

    Siitä Vanishista vielä; minä aina ajattelin, että se olisi täysin turhaa, mutta se saa pyykin tuoksumaan aivan erityisen raikkaalta ja poistaa tahrat. Tosin kyllähän valkoiset lakanat saa valkoisiksi ihan kloritellakin, Vanish kun on aika hintavaa. Mutta minusta kyllä hintansa arvoista.

    VastaaPoista
  2. Kyllä minäkin aina yritän siivota esim. jouluksi, mutta viime jouluna en vain kertakaikkiaan jaksanut. Painoin silloin päätyöni lisäksi erästä sivuhommaa, jonka dead line osui myös tuohon joulunaikaan. Ja kyllä se joulu tuli ilman siivoamistakin.

    Niin, nyt muistan. Myös isälläni oli erityinen kampa maton hapsujen oikaisuun :) Sellainen iso punainen...

    VastaaPoista