sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Aurinkoa ja autoilua

Huomenna päivä on 1h 58 min pidempi kuin talvipäivänseisauksena. Eli pyöristetään kahteen tuntiin! Ja kyllä valon määrän lisääntymisen jo huomaa. Eilen kävin jälleen äitini luona. Muuten kaikki meni normaalisti, mutta paluumatkalla ärsytys nousi taas huippuunsa jonkun ääliö bemaristin toimesta.

No, minulla on Audi. Audistien mainekaan ei ainakaan paikallisen lehden lukijapalstalla ole kovin hyvä... Mutta, ajelin siis kotia kohti ja pistin vakionopeussäätimen 92km/h. (Joo, myönnän, ylinopeutta, mutta tie oli sula, keli oli hyvä ja vähän liikennettä). Jossain vaiheessa saavutin edellä ajavaa Bemaria. Auto ajoi epätasaisesti, nopeuden vaihdellessa 82-88km/h. Auto oli kyllä sen verran uuden oloinen, että luulisi siitäkin löytyvän vakionopeuden säätimen. Joten päätin hurauttaa tuosta bemarista ohi. Ja sitten tapahtui se. Bemari liimautui takapuskuriini noin metrin päähän. Kun ohitin traktorin, kiihdytin reippaasti, tuo bemari se vasta näyttikin autonsa tehoja, puskuri oli varmaan alle puolen metrin päässä autostani. Bemari ei luovuttanut. Mutta sitten! Hah hah! Tuli poliisit vastaan! En tiedä huomioiko poliisi tuon Bemarin "turvaväliä", mutta ainakin auto jättäytyi kiltisti taaemmaksi. Että sitä vain ihmettelin, kun kerran itse ajoin lujempaa kuin hän ja ohitin hänet, niin miksi ryhtyä tuollaiseen kilpa-ajoon? Kerran näin tv:stä dokumentin, jossa mitattiin miesten ja naisten adrenaliinin eritystä autokilpailuradalla. Miehillä adrenaliiniä erittyi moninkertaiset määrät naisiin verrattuna. Tämä(kin) todisti tuon.

Joko avokadon siemenen kuori on kuivunut ja kutistunut tai siemen on turvonnut. Ja tuolla päällä näkyy siemenessä pieni halkeama. Toivossa on hyvä elää.

Orkideani jaksaa kukkia vuodesta toiseen.

Maisema tänään ja viime toukokuussa. Toukokuista maisemaa odotellessa!

4 kommenttia:

 1. Hui! Mulla on myös ihan kamalia autoilukokemuksia. Itsellä farmaricitikka ja kaks lasta takepenkillä. Olen kaupunkialueella kokenut oikealta ohituksia ja kaikenlaisia juttuja yleensä valitettavasti mersu/audi-kuskeilta. Itse on joutunut tekemään äkkijarrutuksia yms. Sitä monesti miettii että jos olis ehtinyt ottaa toisen rekkarin ylös niin olisi raivoissani soittanut että hei mulla on kaks lasta kyydissä, hulluko oot!

  Hurja kokemus kyllä sulla, ehkä kuskia oli joku nuori jannu isän autolla ja piti päästä näyttämään että häneltäkin löytyy hevosvoimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti kuskina oli mies, veikkaan keski-ikäinen. Mutta kun poliisit tulivat vastaan, vieressä istunut vaimo (?) sai puhuttua miehelle järkeä...

   Poista
 2. Jihuuuu Manta, on se, on se pitentyny päivä iha hirmusti, mulla o jo alakanu se hokemine, että kello nui ja nui palijo, eikä oo vielä pimiää!!! <3 Että mää rakastan tätä aikaa köö päivä alakaa venymää vauhilla, mitä enemmä valua, sen parempi mieli mulla o!

  Mukavaa viikkua Manta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne! Täännänki paisto aurinko niin mukavasti. Tuli oikein hyvä mieli.

   Poista