tiistai 14. tammikuuta 2014

Paineita

Kävin eilen työterveydenhoitajalla. Joo, verenpaineet katossa. Ensimmäinen mittaus antoi hälyyttävät lukemat 169/116. Onneksi seuraava mittaus muutaman kymmenen minuutin kuluttua antoi jo vähän inhimillisemmät lukemat 146/111. Aamulla sain kotona tuloksen 132/89. Illalla pitää sitten taas muistaa mitata. Onneksi on meillä on jostain syystä verepainemittari. Taisi Aviokilla olla paineet koholla muutama vuosi sitten.

Vähän kyllä arvelinkin, että tuo "vanhusten" vaiva minulla on, koska päässä suhisee koko ajan ja pääkin meinaa olla joskus kipeä. Minulla ei normaalisti ole koskaan pääkipua. Sain verenpaineenseurantakortin, jonka hoitaja luki minulle sanasta sanaan ääneen. Tuli kyllä sellainen olo, että pitääkö hän minua vähäjärkisenä. "Lievästi kohonneen verenpaineen raja-arvot ovat.... jne..." Lukemiseen meni ainakin 10 minuuttia. Ja minä kuuntelin nätisti.

Työterveyshoitaja ohjasi minua sitten oikeaoppiseen ruokavalioon. En viitsinyt sanoa hänelle, että minusta on tässä vuosien saatossa kehkeytynyt varsinainen ravinto-opin asiantuntija. Pitäisi kuulemma käyttää vain ja ainostaan alle 17% rasvaprosentin juustoja... Jos minä sen yhden viipaleen päivän ainoiden leipin päälle laitan, niin haluan kyllä sen maistuvan hyvälle. Suolaakaan ei saisi käyttää. En kyllä lisää suolaa mihinkään ruokaan.

Sen ainakin tiedän, että meillä on suvussa perinteisesti ollut korkeaa verenpainetta. Ja tämä stressi. Tänään kokous, huomenna kaksi. Ja kaikki normaalin työpäivän päälle. Ja se äiti siellä kotona. Onneksi hoitaja passitti minut verikokeisiin, ns. laajaan verenkuvaan, jonka jälkeen pääsen "oikealle lääkärille", eiköhän homma ala pikkuhiljaa helpottamaan.

Koiranlenkityksellä törmäsin tällaisiin. Periaatteessa melko kivoja, vaikka en tuollaisesta krääsästä pidäkään. Siististi ja aidon näköisesti tehtyjä.

8 kommenttia:

 1. No voi hitsit, mutta tervetulua "kerhoon", ei oo hauska juttu ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa löytysi sopivat ropit tähänkin tautiin. Vähän oon kuullut, että joskus pitää etsiä sopivaa annostusta ja lääkettä.

   Poista
 2. Kuten jo sanoin, höh noita paineitasi! :( Perimä ja stressi on huono yhdistelmä, mutta selittää ehkä pitkälle paineesi. Kait sanoit, ettei ruokavaliotasi tarvitse enää hioa verenpaine-ystävällisemmäksi?

  Lepoa ja stressin hellittämistä ja matalampia paineita! Voi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illan kokouksen jälkeen taas 161/106... Eli kohtalaisesti kohonnut, huoh.

   Poista
 3. No voi kurjuus. Toivottavasti työstressi helpottaa pian? Lääkäriltä saat varmasti tarvittavat "tropit", jos paineet ei helpota!

  Parempaa voimiist!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, verenpainettahan ei sillä tavalla tunne, joten ei se paljoa olemista haittaa. Minä huomasin sen ja epäilin asiaa, kun korvat suhisevat jatkuvasti. Eiköhän se jollain tavalla asetu.

   Poista
 4. Huh, minä sanon että suolaa pitää käyttää. Elimistö tarvitsee jodia ehdottomasti! Jos ei suolasta niin jostain muusta sitten.

  VastaaPoista