lauantai 11. tammikuuta 2014

Inventaariota

Jääkaappi tarvitsi vuosihuoltoa. Vaikka nykyiset kaapit ovat itsesulattavia, valitettavasti ne eivät ole itsepeseviä. Niinpä ruuat muovipussiin ja parvekkeelle. Irroitin kaikki ovihyllyt ja pistin ne tiskikoneeseen. Laiskuuttani. Mutta tulivatpahan puhtaiksi. Ja jotenkin sieltä kaapin kätköistä löytyi hirvittävä määrä lasisäilykkeitä. Kaikki avattuja.


Joo, huomenna pitää tehdä sitte taas pitsaa, että saa ainakin nuo salsat, oliivit, kaprikset ja jalopenot käytettyä. Paahtoleipää pitää ostaa ja tehdä aamuisin hilloleipiä. Sain nimittäin joululahjaksi ihania hilloja: 


Tällaiset lahjat ovat ihan parhautta! Tuolla ylemmässä kuvassa on saman tuottajan sinappia. Sinappia mainostettiin "extra hottina", mutta ainakin meikäläisen makuun se oli ihan "tavallista". Juuri sellaista hapahkoa, perinteistä, suomalaiseen makuun sopivaa.

Nyt on pakkasta liki 16°C, mutta tuo 2 - 4°C:n lämpötila on ollut sopiva siihen, että parveketta on voinut käyttää ruokavarastona. Ja sieltä löytyi sitten vielä tämä. Nyt umpijäässä.2 kommenttia:

  1. Miten noita purkkeja kertyykin niin paljon. Tuttu tilanne. Meillä mies syö salsat yms. mahdolliset leivän päällä. Mutta esim. minttuhillo menee lampaan kanssa meillä, ei muuten. Ja lammasta syödään kerran vuodessa. Jotenkin noihin purkkeihin tottuu jääkaapin sisällä, eikä edes tule edes katsottua, mitä voisi käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo minttuhillo onkin peräisin viime vuoden pääsiäiseltä, lampaan paistille ostettu. Tosin se sopii hyvin myös grillatun hallonium-juuston seuraksi. Ja säilyy ikuisuuden jääkaapissaa....

      Poista